Bayern a 'stará dáma' spolu upiekli prestup leta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Arturo Vidal
Arturo Vidal si už dres Juventusu neoblečie, za 36 miliónov eur odchádza z Turína do Mníchova. Foto: SITA/AP

MNÍCHOV 28. júla (WEBNOVINY) – Úradujúci nemecký futbalový šampión Bayern Mníchov dotiahol v utorok prestup Artura Vidala z Juventusu Turín.

Podľa nemeckých médií podpísal čilský stredopoliar kontrakt do roku 2020. Bavori údajne zaňho zaplatili 36 miliónov eur, s bonusmi to bude rovných 40 miliónov.

Vidal má zaplátať dieru po Schweinsteigerovi

Dvadsaťosemročný víťaz tohtoročného kontinentálneho šampionátu Copa América sa vracia do I. bundesligy, počas pôsobenia v Bayeri Leverkusen nastrieľal v tejto súťaži 15 gólov v 117 zápasoch. Na ďalších 21 zásahov prihral. Do Turína odišiel v roku 2011. Vidal by mal v Bayerne zaplátať dieru po odchode Bastiana Schweinsteigera do Manchestru United.

Vidal prvý raz okúsil nemecký futbal vo veku 20 rokov: Leverkusen ho získal z čilského tímu Colo Colo. K „farmaceutom“ ho priviedol športový riaditeľ Michael Reschke, ktorý v júni zamieril práve k Mníchovčanom.

Juventusu pomohol k štyrom titulom po sebe

Rodák zo Santiaga Arturo Vidal prežil v Taliansku úspešné obdobie svojej kariéry. „Starej dáme“ pomohol k štyrom majstrovským titulom po sebe a v ostatnej sezóne sa tešil aj zo zisku národného pohára Coppa Italia. Bol blízko aj k najcennejšej európskej klubovej trofeji, ale vo finále Ligy majstrov 2014/2015 zvíťazil v Berlíne FC Barcelona 3:1.

Šesťdesiatdeväťnásobný reprezentant Čile Vidal je ďalším novým hráčom v Bayerne v tomto prestupovom období, na začiatku júla doputoval do bavorskej metropoly Brazílčan Douglas Costa zo Šachtaru Doneck za 30 miliónov eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Arturo Vidal
Firmy a inštitúcie FC Bayern MníchovJuventus Turín