Video: Horor na futbale, hráč po salte utrpel vážne zranenia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Futbal
Foto: SITA/AP

KÁHIRA 28. júla (WEBNOVINY) – Konžský futbalista Rudy Ndey zostáva vo vojenskom zdravotníckom zariadení Air Force Specialized Hospital v Káhire po pondelňajšej operácii vážnych zranení chrbtice a hlavy z nedeľňajšieho zápasu kontinentálnej klubovej súťaže African Confederation Cup. Je v stabilizovanom stave, v utorok to oznámila Africká futbalová konfederácia (CAF).

Rudy Guélord Bhebey-Ndey z klubu AC Léopards Dolisie sa zranil, keď pri hrozbe kolízie s brankárom domáceho tímu Zamalek Káhira Ahmedom el Shennawym inštinktívne urobil salto a dopadol na hlavu.

CAF nezverejnila podrobnosti. „Dostáva všetku potrebnú starostlivosť,“ skonštatoval šéf príslušnej komisie CAF Boubakary Sidiki.

Egyptské médiá s odvolaním sa na ošetrujúcich lekárov referujú, že 29-ročný útočník a kapitán svojho mužstva Ndey si pomliaždil miechu, mal dýchacie ťažkosti a utrpel aj krvácanie do mozgu.

Doktor Salah Abdel-Khalek pre jednu z miestnych rozhlasových staníc povedal, že Ndeyovi na jednotke intenzívnej starostlivosti pomáhajú dýchať prístroje. Zamalek v komuniké deklaroval, že prevezme finančné náklady na liečbu.

Video: Hororový pád konžského futbalistu počas zápasu

https://www.youtube.com/watch?v=S–M97sCoNI

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia