Žilinčanovi Jeličovi to sype, je najlepším strelcom EL

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Matej jelic
Matej Jelič (dole) je streleckým ťahúňom MŠK Žilina. Foto: SITA/Martin Havran

ŽILINA 31. júla (WEBNOVINY) – Chorvátsky kanonier v službách úradujúceho slovenského futbalového vicemajstra MŠK Žilina Matej Jelič otvoril v 23. min skóre štvrtkového domáceho úvodného stretnutia 3. predkola Európskej ligy 2015/2016 s ukrajinským futbalovým klubom Vorskla Poltava (2:0).

Po pravej strane prenikol Jakub Paur, loptu posunul Miroslavovi Káčerovi a ten ju naservíroval 24-ročnému Jeličovi, pre ktorého to bol už siedmy zásah v tohtosezónnej eliminačnej fáze EL. Rodák z mestečka Našice aktuálne tróni na čele poradia kanonierov druhej najprestížnejšej kontinentálnej pohárovej súťaže.

Každý súboj, každý faul bol zo strany súpera dosť riskantný. Neočakával som takýto zápas, ale musíme byť spokojní s výsledkom 2:0. Splnili sme náš cieľ – neinkasovať. Dúfam, že postúpime ďalej a odohráme ešte lepší duel. Káčer odcentroval, dostal som sa k prvej žrdi a mal som aj trochu šťastia: stopér tečoval loptu. Som rád, že mi to tam padá. Ak by som si neveril, ani by som do tej šance nešiel. Treba dávať aj takéto góly,“ prezradil Matej Jelič novinárom v pozápasovej mix zóne.

https://www.youtube.com/watch?v=N89trTF-pJg

Európska liga vo futbale 2015/2016 – poradie strelcov – po úvodných stretnutiach 3. predkola:

7 gólov: Matej Jelič (Chor., MŠK Žilina)

6 gólov: Henok Goitom (Švéd., AIK Štokholm)

4 góly: Róbert Vittek (SR, ŠK Slovan Bratislava), Spas Delev (Bul., Beroe Stara Zagora), Arturs Karašausks (Lot., Skonto Riga)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Róbert Vittek
Firmy a inštitúcie MŠK Žilina