Budúcnosť Guardiolu v Bayerne je otázna, Španiel stále váha

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pep Guardiola
Pep Guardiola Foto: SITA/AP

MNÍCHOV 1. augusta (WEBNOVINY) – Španielsky tréner nemeckého Bayernu Mníchov Pep Guardiola sa stále nerozhodol o svojom zotrvaní v bavorskom futbalovom veľkoklube.

O svojom váhavom postoji informoval v piatok krátko pred štartom tretej a zároveň možno poslednej sezóny na lavičke úradujúceho nemeckého šampióna.

Kontrakt vyprší koncom sezóny

Dlhoročnému hráčovi i lodivodovi barcelonského FC na jej konci vyprší kontrakt, ktorý s Mníchovčanmi podpísal v roku 2013. Činovníkom Bayernu sa zároveň prostredníctvom médií ospravedlnil za odklad definitívy o zotrvaní v Allianz Arene.

Vedenie i fanúšikov bavorského mužstva však upokojil, že sa plne koncentruje na prípravu tímu: „Svoju prácu som odvádzal, odvádzam a budem odvádzať najlepšie, ako len viem. Tri roky sú však dlhá doba a nie som úplne presvedčený, či som ten správny muž na lavičke Bayernu. Zatiaľ však nerokujem so zástupcami iných klubov.“

Nemecký superpohár ešte nezískal

Štyridsaťštyriročný kormidelník sa rozhovoril na predzápasovej tlačovej besede pred zápasom Nemeckého superpohára. „Túžime získať túto trofej, no uvedomujeme si kvality silného Wolfsburgu,“ povedal Guardiola na adresu VfL. Nemecký superpohár sa mu ešte nepodarilo získať. Jeho zverenci pri oboch predchádzajúcich pokusoch podľahli rivalovi z Dortmundu.

Spomenuté stretnutie sa odohrá v sobotu 1. augusta 2015 vo Wolfsburgu. Bayernu bude ešte stále chýbať niekoľko zranených opôr na čele s Holgerom Badstuberom, Franckom Ribérym, Dantem, Javim Martínezom či Janom Kirchhoffom. Naspäť do akcie sa hlási Arjen Robben, debut by si mohol odbiť Čiľan Arturo Vidal.

„Vlkom“ možno nebude k dispozícii Kevin De Bruyne, toho trápi zranený chrbát.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Arjen RobbenArturo VidalKevin De BruynePep Guardiola
Firmy a inštitúcie FC Bayern Mníchov