Argentínčan zo škandálu FIFA poprel pred súdom svoju vinu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Alejandro Burzaco
Americká prokuratúra obvinila v prípade korupčného škandálu FIFA aj argentínskeho podnikateľa Alejandra Burzaca (na snímke vpravo). Foto: SITA/AP

NEW YORK 31. júla (WEBNOVINY) – Argentínsky podnikateľ Alejandro Burzaco v piatok pred americkým súdom v New Yorku poprel svoju vinu z podieľania sa na škandále Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

Súd v Brooklyne prepustil obvineného na kauciu. Bude ho však sledovať prostredníctvom elektronického monitorovacieho zariadenia.

Burzaco priletel do Spojených štátov amerických, aby čelil obvineniam z účasti na korupčnej afére FIFA. Argentínsky obchodník bol v čase zatknutia prezidentom športovo-marketingovej spoločnosti Torneos y Competencias. Po vznesení obvinenia v USA po ňom pátral Medzinárodný policajný úrad (Interpol).

Spoločne s dvoma krajanmi Hugom a Marianom Jinkisovcami údajne poskytli futbalovým funkcionárom – Jeffreymu Webbovi, Eugeniovi Figueredovi, Rafaelovi Esquivelovi, Josému Maríovi Marínovi, Nicolásovi Léozovi či ďalším – úplatok vo výške 110 miliónov amerických dolárov za exkluzívne celosvetové mediálne a komerčné práva na juhoamerické kontinentálne turnaje Copa América v rokoch 2015, 2016, 2019 a 2023.

V júni tohto kalendárneho roka sa sám prihlásil polícii v Bolzane na severe Talianska. Alejandro Burzaco je tretím mužom zo štrnástich obžalovaných, ktorý sa postavil pred americký súd.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia