V Poľsku dražili kameň, ktorým údajne trafili Dudu do hlavy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ondrej duda
Ondrej Duda (vpravo) Foto: SITA/AP

VARŠAVA 1. augusta (WEBNOVINY) – Na jeden z poľských aukčných portálov vložil neznámy užívateľ po štvrtkovom stretnutí futbalovej Európskej ligy 2015/2016 medzi albánskym mužstvom FK Kukësi a Legiou Varšava netradičnú ponuku – kameň, ktorým údajne trafili slovenského reprezentanta Ondreja Dudu.

V popise predmetu určeného na vydraženie bolo uvedené, že je to cenný artefakt predovšetkým pre priaznivcov Wisly Krakov, Lecha Poznaň a Polonie Varšava, najväčších rivalov Legie. Kameň je navyše ako nový, pochádza z Albánska a použitý bol iba raz. Dražba predmetu sa z vyvolávacej ceny jedného zlotého nečakane vyšplhala až na viac ako 2000 zlotých (približne 500 eur). Prevádzkovateľ portálu neskôr celú aukciu ukončil.

Vo štvrtok večer počas prvého zápasu tretieho predkola EL na pôde albánskeho FK Kukësi trafil Dudu ostrý predmet z tribúny od domácich fanúšikov. Hráči poľského tímu oslavovali v 51. minúte v Tirane svoj druhý gól, keď podporovatelia domácich začali hádzať na ihrisko kamene a sklo. Sninského rodáka odniesli z ihriska a záchranári chceli zavolať aj sanitku. Dvadsaťročný ofenzívny stredopoliar sa nechal ošetriť a s obväzom na hlave chcel pokračovať v hre.

Video: Ondreja Dudu trafil počas zápasu kameň do hlavy

https://www.youtube.com/watch?v=r2KoOk5dQsc

Hlavný arbiter po výtržnostiach fanúšikov albánskeho družstva najskôr prerušil duel za stavu 2:1 pre Legiu a konzultoval situáciu s hráčmi i trénermi. Oba tímy sa odobrali do šatní. Rozhodca Stephan Klossner zo Švajčiarska po dohovore s delegátom Európskej futbalovej únie (UEFA) predčasne ukončil stretnutie, ktoré bude mať dohru za zeleným stolom. Legia pravdepodobne zvíťazí kontumačne.

Informácie priniesol portál fakt.pl.

Ondrej duda
Foto: facebook.com/ondrej.duda8

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ondrej Duda
Firmy a inštitúcie Legia Varšava