Mládežnícky slovenský reprezentant bude hosťovať v FC Modena

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tomáš Vestenický
Tomáš Vestenický (vpravo) si dal pekný darček k 18. narodeninám. Foto: SITA/Martin Havran

MODENA 4. augusta (WEBNOVINY) – Slovenský mládežnícky futbalový reprezentant Tomáš Vestenický odišiel na hosťovanie z AS Rím do FC Modena.

O odchovanca z Nitry malo záujem aj Crotone

Informáciu o takejto dohode zainteresovaných strán priniesli v pondelok viaceré weby z Apeninského polostrova, napríklad Il Tempo a Corriere dello Sport. O služby 19-ročného niekdajšieho útočníka FC Nitra Vestenického nedávno malo záujem aj Crotone, ale presun do Kalábrie sa napokon nekonal.

Paradoxom je fakt, že Crotone a Modena, ktorú trénersky vedie 40-ročný bývalý argentínsky zakončovateľ Hernán Crespo, boli pri konečnom účtovaní druhej najvyššej talianskej súťaže 2014/2015 tabuľkovými susedmi na 17. a 18. priečke.

Modena disponuje opciou na trvalý prestup

„Mal som viacero možností z najvyššej súťaže i Serie B. Mohol som aj zostať v Ríme, ale rozhodol som sa pre Modenu, pretože tam mám šancu nastupovať. Je to talianska II. liga a myslím si, že mi prospeje, keď budem hrať medzi mužmi. Radil som sa s niekoľkými ľuďmi, aj s Ľubom Moravčíkom či vedením AS. Spoločne sme prišli na toto riešenie. Kouč Crespo bol hlavným dôvodom, ide o veľkú futbalovú osobnosť,“ prezradil Vestenický pre portál sport.sk.

Modena disponuje opciou na trvalý prestup. „Uvidíme, ako sa mi bude dariť. Možno pôjdem do rímskeho ´áčka´. Ak nie, azda zostanem u ´kanárikov´ dlhšie. Určí to tiež moja strelecká produktivita. Je tu uruguajský útočník Pablo Granoche so skúsenosťami zo Serie A, možno sa budeme musieť pobiť o miesto,“ dodal pre sport.sk nitriansky odchovanec.

Pokiaľ by sa mu po prípadnom permanentnom prestupe do Modeny darilo nad očakávania, AS Rím ho bude môcť odkúpiť naspäť.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Tomáš vestenický