Video: Juventus zdolal Lazio a získal taliansky Superpohár

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Juventus Turín
Radosť futbalistov Juventusu Turín po zápase o taliansky Superpohár, v ktorom zdolali Lazio Rím 2:0. Šanghaj, 8. august 2015. Foto: SITA/AP

ŠANGHAJ 8. augusta (WEBNOVINY) – Futbalisti Juventusu Turín sa stali po tretí raz v ostatných štyroch rokoch a dovedna rekordný siedmykrát víťazmi Talianskeho superpohára, predtým sa im podarilo uspieť aj v rokoch 1995, 1997, 2002, 2003, 2012 a 2013.

Hráči „starej dámy“ ako úradujúci majster z uplynulej sezóny Serie A i držiteľ domáceho pohára triumfovali v sobotňajšom dueli v čínskom Šanghaji nad neúspešným finalistom Coppa Italia 2014/2015 Laziom Rím 2:0 (0:0).

Po nezáživnom bezgólovom prvom polčase sa favorit presadil po zmene strán v priebehu piatich minút, a to zásluhou dvoch nových letných útočných akvizícii. V 69. minúte skóroval hlavou Chorvát Mario Mandžukič z Atlética Madrid a v 73. minúte pridal „poistku“ striedajúci Argentínčan Paulo Dybala, ktorý prišiel do Turína z konkurenčného Palerma.

„Ihrisko bolo v katastrofálnom stave. Aj preto som veľmi šťastný, že moji zverenci sa dokázali prispôsobiť nevyhovujúcim podmienkam a napokon dvakrát skórovali. S ich výkonom som spokojný. Teší ma, že sa nám podarilo získať túto trofej. Je to dôležité aj z toho pohľadu, že príležitosť dostali aj noví hráči, ktorí prišli do nášho mužstva,“ uviedol pre sportsmole.co.uk kormidelník „Juve“ Massimiliano Allegri, ktorý v utorok 11. augusta oslávi 48. narodeniny.

„Bol to môj prvý zápas za Juventus. Hneď sa mi podarilo skórovať, navyše sme triumfovali v Superpohári. Čo viac si môžem želať? Na tento zápas mi zostanú len krásne spomienky,“ uviedol po stretnutí 21-ročný útočník a autor druhého gólu šanghajského súboja Paulo Dybala.

Superpohár:
Juventus Turín – Lazio Rím 2:0 (0:0) – hralo sa v Šanghaji

Góly: 69. Mandžukič, 73. Dybala

https://www.youtube.com/watch?v=x1P64cRegmE

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Mario MandžukičMassimiliano Allegri
Firmy a inštitúcie Juventus TurínLazio Rím