Blatter sa posťažoval, že Platini ho posielal do väzenia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sepp Blatter
Staronový šéf FIFA Sepp Blatter sa nevyhol ani téme korupčného škandálu. Foto: SITA/AP

ZÜRICH 16. augusta (WEBNOVINY) – Dosluhujúci šéf svetového futbalu Sepp Blatter sa posťažoval, že jeden z jeho možných nástupcov Michel Platini sa mu mal vyhrážať väzením. To v prípade, že si to nerozmyslí s opätovnou kandidatúrou na post prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

Malo sa to stať počas májového kongresu FIFA, na ktorom najprv 79-ročného Blattera po piaty raz zvolili do funkcie, ale o štyri dni neskôr šokujúco oznámil svoju rezignáciu. Blatter vedie svetový futbal od roku 1998. Platini sa nemal vyhrážať Blatterovi osobne, ale prostredníctvom jeho 80-ročného brata Petra.

Blatter vnímal Platiniho ako svojho syna

„Na spoločnej večeri počas kongresu FIFA Platini vravel môjmu bratovi, aby mi odkázal, že ak neodstúpim z volebného boja, pôjdem do väzenia,“ povedal Sepp Blatter pre holandský denník Volkskrant. Peter Blatter sa mal po týchto slovách rozplakať. Platini na toto obvinenie osobne nezareagoval, ale podľa zdroja z jeho okolia mal povedať toto:

„Je to len ďalší smiešny pokus FIFA odvrátiť pozornosť od skutočných problémov. Tento príbeh je vymyslený a prezident UEFA na to nebude reagovať. Nemá to zmysel,“ citovali svetové agentúry Platiniho zázemie. Blatter sa ešte posťažoval, že o 19 rokov mladšieho Platiniho kedysi vnímal ako svojho syna a neraz mu podal pomocnú ruku v profesionálnom napredovaní v kariére.

„Áno, boli sme ako otec so synom. Po majstrovstvách sveta v roku 1998 pracoval pre mňa štyri roky a spolu sme pripravovali jeho kandidatúru na šéfa UEFA. Keď sa ním v roku 2007 stal, bolo to s mojou plnou podporou,“ povedal Blatter.

Platini chce, aby FIFA získala dobrú povesť

Momentálne je Platini jedným z najväčších Blatterových kritikov, ale zároveň aj najväžnejším kandidátom na ním uvoľnenú stoličku šéfa FIFA. Nové voľby prezidenta FIFA sa uskutočnia 26. februára 2016 a majster Európy z roku 1984 a bývalý dvojnásobný najlepší svetový futbalista Platini už oznámil, že sa bude uchádzať.

Podľa zdroja z okolia Platiniho sa ten sústredí nie na slovné odvety voči Blatterovým obvineniam, ale na hľadanie spôsobov ako zlepšiť imidž svetového futbalu, ktorý v uplynulých mesiacoch zasiahla najväčšia korupčná aféra v histórii. „Platinimu ide najmä o to, aby značka FIFA opäť získala dobrú povesť a reputáciu pred svetom,“ dodal Platiniho blízky zdroj.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Michel PlatiniSepp Blatter