Video: Zápasy Ligy majstrov priniesli infarktové závery

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Celtic Glasgow
Kapitán Celticu Glasgow Scott Brown (vľavo) v súboji s Erdalom Rakipom z Malmö počas zápasu play-off o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov. Glasgow, 19. august 2015. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 19. augusta (WEBNOVINY) – Futbalisti Valencie si v šlágri stredajšieho programu play-off Ligy majstrov 2015/2016 proti Monaku utvorili dobrú pozíciu pred budúcotýždňovou odvetou v kniežactve na Azúrovom pobreží.

Monako potrebuje v odvete zmazať dvojgólové manko

Zverenci trénera Nuna Espírita Santa zvíťazili na domácom štadióne Mestalla 3:1 a majú veľkú šancu predstaviť sa v hlavnej súťaži LM po dvojročnej prestávke. Naposledy Valencia účinkovala v skupinovej fáze v sezóne 2012/2013. „Je to veľmi dôležité víťazstvo. Museli sme si ho vybojovať, odpracovať, a preto je zaslúžené. Celú prípravu sme sa chystali na tento duel a výhra je pre nás podstatná. Náš tretí gól bol dôležitý, ale ešte nie rozhodujúci,“ cituje Santa francúzsky denník L’Equipe.

Kouč hostí Leonardo Jardim nebol po zápase príliš nadšený. „Výsledok je podľa mňa nespravodlivý. Valencia dala druhý a tretí gól vo chvíli, keď sme začínali dominovať. Nie je normálne, aby sme inkasovali po akciách z bočných priestorov. Do odvety sa to musí zmeniť. Doma potrebujeme streliť dva góly, máme ambíciu postúpiť ďalej,“ povedal lodivod štvrťfinalistu LM z uplynulého ročníka.

Novotov Rapid podľahol Šachtaru

Až v troch zápasoch z piatich stredajšieho programu padali góly v samých záveroch. Obranca Josip Pivarič krásnou strelou do šibenice rozhodol o víťazstve Dinama Záhreb na ihrisku albánskeho prekvapenia tejto sezóny Skënderbeu Korce 2:1, pričom domáci viedli ešte po hodine hry 1:0.

FC Bazilej prišiel v nadstavenom čase o víťazstvo v súboji s Maccabi Tel-Aviv, keď na konečných 2:2 vyrovnal presne umiestnenou hlavičkou kapitán Eran Zahavi. Ten v 31. minúte aj otvoril skóre stretnutia. Domácich ešte v 88. minúte poslal do vedenia 2:1 Breel Embolo.

Napokon, škótsky Celtic Glasgow viedol nad švédskym Malmö po desiatich minútach 2:0 a zdalo sa, že domáci si so svojím súperom hravo poradia. V 52. minúte však Jo Inge Berget znížil a hoci Leigh Griffits o chvíľu nato „katolíkom“ prinavrátil dvojgólový náskok, v posledných momentoch zápasu po rohu v skrumáži upravil na 2:3 pre hostí opäť Berget.

Rapid Viedeň s jediným slovenským zástupcom v play-off LM, brankárom Jánom Novotom, prehral na domácej pôde s ukrajinským šampiónom Šachtarom Doneck 0:1. Presný zásah zaznamenal na konci prvého polčasu Brazílčan Marlos. Tridsaťjedenročný Novota odchytal celý duel. Odvety sú na programe v utorok 25. augusta.

Výsledky prvých stretnutí play-off o postup do skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov

– odvety sa odohrajú v utorok 25. augusta

Rapid Viedeň (Rak.) – Šachtar Doneck (Ukr.) 0:1 (0:1)

Gól: 44. Marlos, rozhodoval: Björn Kuipers (Hol.)

Ján Novota (Rapid) odchytal celý duel.

Valencia CF (Šp.) – AS Monako (Fr.) 3:1 (1:0)

Góly: 4. Rodrigo, 59. D. Parejo, 86. Feghouli – 49. Pašalič, rozhodoval: Mark Clattenburg (Angl.)

Skënderbeu Korce (Alb.) – Dinamo Záhreb (Chor.) 1:2 (1:0)

Góly: 37. Shkëmbi – 66. Soudani, 90.+ Pivarič, rozhodoval: Sergej Karasov (Rus.)

Celtic Glasgow (Škót.) – Malmö FF (Švéd.) 3:2 (2:0)

Góly: 3. a 61. Griffiths, 10. Bitton – 52. a 90.+ Berget, rozhodoval: Felix Brych (Nem.)

FC Bazilej (Švaj.) – Maccabi Tel-Aviv (Izr.) 2:2 (1:1)

Góly: 39. M. Delgado (z pok. kopu), 88. Embolo – 31. a 90.+ Zahavi, rozhodoval: William Collum (Škót.)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján NovotaMark Clattenburg