Messi zažiaril pred 10 rokmi, mladý hráč uchvátil Camp Nou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lionel Messi
Lionel Messi Foto: SITA/AP

BARCELONA 24. augusta (WEBNOVINY) – V pondelok 24. augusta 2015 uplynulo presne desať rokov od prvého veľkého zápasu fenomenálneho argentínskeho futbalového útočníka Lionela Messiho v seniorskom mužstve katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona.

V súčasnosti už 28-ročný rodák z Rosaria žiaril v A-tíme „blaugranas“ 24. augusta 2005 v exhibičnom stretnutí o Gamper Trophy na štadióne Camp Nou proti talianskemu Juventusu Turín.

Mladý Argentínčan zožal ovácie

Domáci zverenci Franka Rijkaarda síce prehrali so „starou dámou“ po jedenástkovom rozstrele (v riadnom hracom čase 2:2, pozn.), no hviezdou súboja bol iba 18-ročný argentínsky mladík, ktorý pri odchode z ihriska v 90. minúte zožal mohutné ovácie od fanúšikov na tribúnach.

V dueli vtedy hrali napríklad aj Ronaldinho, Deco, Zlatan Ibrahimovič či Alessandro Del Piero. Mladučký Messi s číslom 30 v spomenutom stretnutí poriadne „vycvičil“ stopéra súpera Fabia Cannavara a v druhom polčase nádhernou prihrávkou našiel Andrésa Iniestu, a ten vyrovnal na 2:2. Výkon vychádzajúcej argentínskej hviezdy všetkých oslnil natoľko, že tento zápas nesie prívlastok „Messiho Gamper“.

Capello predtým nevidel nič podobné

Vtedajší tréner Juventusu Fabio Capello s odstupom času priznal, že vedenie Barcelony vtedy požiadal o hosťovanie mladého Messiho.

„Nikdy predtým som nevidel nič podobné od 18-ročného mladíka. Po konečnom hvizde som zašiel za Frankom Rijkaardom a spýtal som sa ho, či v prípade pretlaku zahraničných hráčov nám Lionela neuvoľní na hosťovanie. Chcel som ho získať, dostal som však odpoveď, že nie je na predaj,“ uviedol Capello.

Debut v seniorskom mužstve FCB absolvoval Lionel Messi v novembri 2003 v prípravnom vystúpení proti portugalskému FC Porto pod trénerskou taktovkou Josého Mourinha pri príležitosti slávnostného otvorenia portského štadióna Estádio do Dragao.

Informácie pochádzajú z oficiálneho webu FC Barcelona.

Video: Messiho Gamper

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alessandro Del PieroFabio CapelloLionel MessiZlatan Ibrahimovič
Firmy a inštitúcie FC Barcelona