Čikoš zmluvu so Slovanom ešte nepodpísal, stále sa rozhoduje

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Erik čikos
Čikoš ešte zmluvu so Slovanom nepodpísal. Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 27. augusta (WEBNOVINY) – Cyperský nový tréner futbalistov Slovana Bratislava Nikki Papavasiliou dal v utorňajšom domácom ligovom zápase proti Spartaku Trnava (2:0) priestor v základe pravému obrancovi Erikovi Čikošovi, hoci ten ešte nepristúpil na podmienky novej trojročnej zmluvy a priebežne sa ocitol v B-mužstve.

„Zatiaľ som nič nepodpísal, ešte stále sa rozhodujem. Nie je to o peniazoch, je to len o hľadaní motivácie. Prestupové obdobie trvá ešte týždeň, záujemcovia boli, ale doteraz neprišla vyhovujúca ponuka,“ prezradil pre web Fortuna ligy Čikoš, ktorý má kontrakt s „belasými“ do konca jesennej časti tejto sezóny a bez novej zmluvy realizačný tím logicky väčšinou uprednostňuje dlhodobejšie viazaných hráčov.

„Dušan Tittel mal ako bývalý hráč Slovana svoje plány a vízie a s mužstvom mu to išlo dobre. Nový tréner však priniesol do kabíny oživenie a osobne mám z toho dobrý pocit. Od prvého tréningu bolo zrejmé, že mužstvo dlhodobo sledoval, poznal hráčov aj ich pozície v tíme. Začína to mať hlavu a pätu, jeho príchod rozhodne môže byť pre klub prínosom,“ odhadol Čikoš.

Dvadsaťsedemročný bývalý hráč Interu Bratislava, Petržalky, Wisly Krakov a Ross County mal možnosť zoznámiť sa s pomermi v rezerve Slovana pod taktovkou začínajúceho kouča Jána Kozáka mladšieho: „Tréningy boli na dobrej úrovni. Jano Kozák sa ukázal ako dobrý tréner, dačo pochytil aj od svojho otca. Asistent Peter Boďo je známy svojimi tvrdými kondičnými zaberačkami, takže vo forme som zostal. Bol som však až prekvapený, akí kvalitní hráči pôsobia v juniorskom tíme. Myslím si, že Slovan sa nemusí báť budúcnosti.“

Čikoš na margo svojho výkonu proti Trnave uviedol: „Cítil som sa na ihrisku dobre, snažili sme sa hrať podľa predstáv, ktoré nám vštepovali tréneri. Trochu som na sebe spozoroval zmenu súťaže: chvíľu som si musel zvykať na vyššiu záťaž a uvedomiť si, že nehrám len s mladými chalanmi, ale po úvodných minútach som sa chytil.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Erik Čikoš
Firmy a inštitúcie ŠK Slovan Bratislava