Sú známe skupiny Európskej ligy, prinesú aj súboje Slovákov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Futbal
Foto: ilustračné, SITA/AP

MONAKO 28. augusta (WEBNOVINY) – Brankár Dušan Kuciak a stredopoliar Ondrej Duda z poľskej Legie Varšava si v základnej D-skupine Európskej ligy 205/2016 zahrajú v slovenskom súboji proti hráčovi SSC Neapol Marekovi Hamšíkovi.

Rozhodol o tom piatkový žreb skupinovej fázy v Monaku. Ich zvyšnými súpermi budú belgické Bruggy, ktoré v play-off Ligy majstrov nestačili na Manchester United, a dánsky Midtjylland.

Slovenský brankársky duel

Ďalšie slovenské súboje prídu na rad aj v skupinách E, F a K. V „éčku“ dôjde dokonca na brankársky duel, keď budú proti sebe stáť Matúš Kozáčik z Plzne a Ján Novota z viedenského Rapidu. V Plzni pôsobia navyše záložník Patrik Hrošovský a útočník Michal Ďuriš. Ich protivníkmi budú favorizovaný Villarreal a Dinamo Minsk.

Potrebujeme ešte získať ďalšie informácie, ale teraz môžem povedať, že sme dostali ťažkých súperov. Nemyslím si však, že by sa niektorý z nich nedal zdolať. Na druhej strane nemáme garantované, že s niekým nemôžeme prehrať,“ povedal tréner Rapidu Zoran Barišič.

Slovan Liberec s trojicou slovenských hráčov Marek Bakoš, Lukáš Hroššo, Michal Obročník bude v F-skupine čeliť aj holandskému Groningenu v kádri s talentovaným Albertom Rusnákom, ďalej Marseille a Brage. „Ja osobne som trochu sklamaný, lebo sme nedostali žiadny z tímov, ktoré som si prial, čo sa týka atmosféry na štadiónoch. Naopak, sme radi, že nemusíme cestovať do Azerbajdžanu, dostali sme družstvá z troch vyspelých futbalových krajín. Som stredne spokojný,“ uviedol kouč Liberca Jindřich Trpišovský pre oficiálnu internetovú stránku Slovana.

V K-skupine môže brankár Asterasu Tripoli Tomáš Košický inkasovať od Michala Breznaníka zo Sparty Praha. Kvarteto doplnilo Schalke 04 a Apoel Nikózia.

Škrtel bude čelit aj Kazani

Kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel bude s FC Liverpool čeliť v B-skupine ruskej Kazani, francúzskemu Bordeaux a švajčiarskemu Sionu. Lokomotiv Moskva v kádri s obrancom Jánom Ďuricom dostal za súperov v H-skupine Sporting Lisabon, Besiktas Istanbul a albánsky Skënderbeu Korce. „Chcel som za protivníka Dortmund, no so žrebom som celkom spokojný. Máme albánskeho oponenta, niekto by ho mohol vidieť ako jasného outsidera, ale berieme to vážne. Žiadna zábava,“ vyjadril sa stredopoliar Moskovčanov Alexej Mirančuk.

Piatkový žreb spojil aj premožiteľov slovenských klubov z 3. predkola – FK Krasnodar, ktorý vyradil Slovan Bratislava, narazí v C-skupine na PAOK Solún. Grécky tím, v ktorom hrávajú aj Slováci Róbert Mak a Erik Sabo, bol nad sily Trnavy. Ďalšími dvoma tímami v „céčku“ sú Borussia Dortmund a azerbajdžanská Gabala.

Španielskemu premožiteľovi MŠK Žilina v play-off EL Athleticu Bilbao žreb prisúdil do L-skupiny holandský Alkmaar, nemecký Augsburg a srbský Partizan Belehrad. „Je to ťažká skupina, sú v nej veľké mená z najlepších európskych líg. Budeme o súperoch hľadať informácie, skutočnú silu však uvidíme až v ostrom súboji. Naším cieľom je, samozrejme, postup, na účinkovanie vo všetkých súťažiach potrebujeme kompletné mužstvo,“ vyhlásil kormidelník Bilbaa Ernesto Valverde.

Žreb spojil premožiteľov slovenských zástupcov

Piatkový žreb spojil tiež premožiteľov slovenských zástupcov v treťom predkole: ruský FK Krasnodar, ktorý vyradil ŠK Slovan Bratislava, narazí v C-skupine na PAOK Solún. Grécky tím, v ktorom pôsobia aj Slováci Róbert Mak a Erik Sabo, bol nad sily FC Spartak Trnava. Ďalšími dvoma účastníkmi „céčka“ sú nemecká Borussia Dortmund a azerbajdžanská Gabala.

Všetci sme chceli dostať Dortmund, pretože bude pre nás obrovská skúsenosť hrať na ich štadióne. Naším cieľom je dosiahnuť víťazstvá na domácom ihrisku a pokúsiť sa o čo najlepšie výsledky vonku. Je to náročná skupina, Gabala sa kvalifikovala na úkor aténskeho Panathinaikosu, takže musíme byť v strehu,“ povedal záložník Solúnčanov Charis Charisis.

Zloženie základných skupín futbalovej Európskej ligy 2015/2016 po piatkovom žrebe v Monaku:

A-skupina: Ajax Amsterdam (Hol.), Celtic Glasgow (Škót.), Fenerbahce Istanbul (Tur.), FK Molde (Nór.)

B-skupina: Rubin Kazaň (Rus.), FC Liverpool (Angl., Martin Škrtel), Girondins Bordeaux (Fr.), FC Sion (Švaj.)

C-skupina: Borussia Dortmund (Nem.), PAOK Solún (Gréc., Róbert Mak, Erik Sabo), FK Krasnodar (Rus.), FK Gabala (Azer.)

D-skupina: SSC Neapol (Tal., Marek Hamšík), FC Bruggy (Belg.), Legia Varšava (Poľ., Ondrej Duda, Dušan Kuciak), FC Midtjylland (Dán.)

E-skupina: Villarreal CF (Šp.), Viktoria Plzeň (ČR, Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský, Michal Ďuriš), Rapid Viedeň (Rak., Ján Novota), Dinamo Minsk (Biel.)

F-skupina: Olympique Marseille (Fr.), Lazio Rím (Tal.), Slovan Liberec (ČR, Marek Bakoš, Lukáš Hroššo, Michal Obročník), Rosenborg Trondheim (Nór.)

G-skupina: Dnipro Dnipropetrovsk (Ukr.), Sporting Braga (Portug.), AS St. Étienne (Fr.), FC Groningen (Hol., Albert Rusnák)

H-skupina: Sporting Lisabon (Portug.), Besiktas Istanbul (Tur.), Lokomotiv Moskva (Rus., Ján Ďurica), Skënderbeu Korce (Alb.)

I-skupina: FC Bazilej (Švaj.), AFC Fiorentina (Tal.), Lech Poznaň (Poľ.), Belenenses (Portug.)

J-skupina: Tottenham Hotspur (Angl.), Anderlecht Brusel (Belg.), AS Monako (Fr.), FK Karabach (Azerb.)

K-skupina: FC Schalke 04 Gelsenkirchen (Nem.), Apoel Nikózia (Cyp.), Sparta Praha (ČR, Michal Breznaník), Asteras Tripoli (Gréc., Tomáš Košický)

L-skupina: Athletic Bilbao (Šp.), AZ Alkmaar (Hol.), FC Augsburg (Nem.), Partizan Belehrad (Srb.)

Program skupinovej fázy futbalovej Európskej ligy 2015/2016:

1. kolo: štvrtok 17. septembra

2. kolo: štvrtok 1. októbra

3. kolo: štvrtok 22. októbra

4. kolo: štvrtok 5. novembra

5. kolo: štvrtok 26. novembra

6. kolo: štvrtok 10. decembra

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dušan KuciakErik SaboErnesto ValverdeJán NovotaLukáš HroššoMarek BakošMartin ŠkrtelMatúš KozáčikMichal ĎurišOndrej DudaPatrik HrošovskýRóbert MakRubin Kazaň