Spartak Trnava má nového trénera, nahradil Juraja Jarábka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Spartak podľahol doma súperovi
Nastúpené mužstvá pred zápasom medzi FC Spartak Trnava - Atlético Paranaense (na snímke) v rámci slávnostného otvorenia City Arény - Štadióna Antona Malatinského v Trnave. Trnava, 22. august 2015. Foto: SITA/Ivan Kopčáni

TRNAVA 2. septembra (WEBNOVINY) – Nástupcom Juraja Jarábka na poste trénera slovenského futbalového klubu FC Spartak Trnava sa v stredu stal Ivan Hucko. Päťdesiatročný (nar. 3. januára 1965) kouč sa s vedením „andelov“ dohodol na spolupráci do konca jesennej časti s opciou na ďalšie obdobie.

„Dúfam, že sa nám podarí navodiť pozitívnu atmosféru, aby všetko vyzeralo, ako má. Chlapcom som v kabíne povedal, že sa teším na spoločnú prácu, a že jedine tréningom a dobrou robotou sa môžeme presadiť,“ citovala Ivana Hucka oficiálna internetová stránka trnavského klubu.

Hucko má skúsenosti z arabských krajín

Bratislavský rodák Hucko už Spartak trénoval v sezóne 2006/2007, v najvyššej slovenskej súťaži okrem Trnavy viedol ešte MFK Ružomberok. Vyskúšal si aj trénerské anabázy v Saudskej Arábii, Spojených arabských emirátoch, Bahrajne a Katare.

V stredu predpoludním už šéfoval tréningu Trnavčanov v Modranke. Zloženie zvyšku realizačného tímu sa nezmenilo, asistentmi zostali Branislav Mráz s Milanom Ivankom, koučom brankárom je naďalej Roland Praj.

Odchod generálneho manažéra je nejasný

Premiéru v novej City Arene absolvuje Hucko v piatok o 20.15 v prípravnom stretnutí s francúzskym mužstvom Olympique Marseille, súťažný debut ho čaká v nedeľu 13. septembra v ôsmom kole Fortuna ligy 2015/2016 na ihrisku AS Trenčín.

V FC Spartak počas reprezentačnej prestávky avizujú tiež doriešenie funkcionárskej otázky. Opar nejasnosti sa vznáša nad odchodom generálneho manažéra Viktora Blažeka. Stredajšie vydanie denníka Šport spomenulo možnosť, že predchádzajúci kormidelník Juraj Jarábek by sa mohol stať športovým riaditeľom.

Ivan Hucko
Foto: SITA/Nina Bednáriková

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivan HuckoJuraj Jarábek
Firmy a inštitúcie FC Spartak Trnava