Ružomberku vstup do sezóny nevychádza, tréner Galád skončil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ivan Galád
Ivan Galád sa vracia do Nitry. Foto: archívne, SITA/Martin Havran

RUŽOMBEROK 2. septembra (WEBNOVINY) – Po siedmich kolách najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy 2015/2016 sa klub MFK Ružomberok a doterajší kouč A-mužstva Ivan Galád na základe vzájomnej dohody rozhodli ukončiť spoluprácu. „Meno nového trénera oznámime v najbližších dňoch,“ uvádza sa na oficiálnom webe klubu.

Päťdesiatdvaročný Galád (nar. 10. apríla 1963 ) prišiel pod Čebrať v závere jesennej časti uplynulej sezóny a mužstvo sa pod jeho vedením počas jarnej časti 2014/2015 prebojovalo na konečnú siedmu priečku.

Vstup do nového ročníka však zatiaľ Ružomberku nevychádza podľa predstáv, keď má po siedmich kolách na svojom konte iba päť bodov a nachádza sa na 10. mieste. Hráči MFK si vo Fortuna lige 2015/2016 ešte nepripísali ani jediné víťazstvo, pri bilancii 0 – 5 – 2 majú skóre 8:11 a na posledného v tabuľke nováčika z Michaloviec majú iba jednobodový náskok.

Bývalému lodivodovi slovenskej reprezentácie do 21 rokov a rodákovi z Krupiny nepomohlo ani presvedčivé víťazstvo 7:0 na pôde štvrtoligového tímu OŠFK Šarišské Michaľany v utorkovom zápase 3. kola slovenskej pohárovej súťaže Slovnaft Cupu. „Nášmu už bývalému trénerovi ďakujeme za prácu vykonanú v centre Dolného Liptova a prajeme mu veľa úspechov v ďalšej kariére, ako aj v osobnom živote,“ doplnil web MFK.

Ružomberské mužstvo dočasne povedie v tréningovom procese doterajší asistent Ján Bíreš. V kuloároch však už rezonujú nové a zaujímavé mená na post šéfa realizačného tímu MFK, v tejto súvislosti sa spomína napríklad bývalý kouč A-mužstva SR Ján Kocian (naposledy viedol poľský klub Pogoň Štetín, pozn.), či dvojica Juraj Jarábek, Dušan Tittel, ktorá len nedávno skončila v pozícii hlavných trénerov FC Spartak Trnava, resp. ŠK Slovan Bratislava. V hre je aj angažovanie Ladislava Pecka, ktorý pomáhal Dušanovi Tittelovi ako asistent pri mužstve „belasých“.

Prehľad zmien na poste hlavného trénera v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži Fortuna lige v sezóne 2015/2016:
FC Spartak Trnava

Juraj Jarábek (skončil po dohrávke 6. kola) – Branislav Mráz (dočasne poverený od 7. kola)

Branislav Mráz (dočasne poverený od 7. kola) – Ivan Hucko (od 8. kola)

FC ViOn Zlaté Moravce

Milko Gjurovski (skončil po 6. kole) – Jozef Pavlík, Libor Fašiang (dočasne poverení od 7. kola)

ŠK Slovan Bratislava

Dušan Tittel (skončil po 5. kole) – Nikodimos Papavasiliou (od 6. kola)

MFK Ružomberok

Ivan Galád (skončil po 7. kole) – Ján Bíreš (dočasne poverený vedením tréningového procesu)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dušan TittelIvan GaládJán KocianJuraj Jarábek
Firmy a inštitúcie MFK Ružomberok