Slováci sa pripravujú na Španielov, nálada v tíme je dobrá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovenskí futbalisti porazili vo finále Challenge Trophy Turecko
Radosť hráčov Slovensko U21 v zápase finále turnaja Challenge Trophy medzi Slovensko U21 - Turecko U23. Myjava, 2. september 2015. Foto: SITA/Martin Medňanský

SENEC 3. septembra (WEBNOVINY) – Slovenskí futbaloví reprezentanti, na ktorých čakajú dve náročné vystúpenia v C-skupine kvalifikácie ME 2016 v Španielsku (hrá sa v sobotu 5. 9. v Oviede) a doma s Ukrajinou (v utorok 8. 9. v Žiline), absolvovali od utorkového popoludňajšieho zrazu v Senci tri tréningové jednotky.

Pridal sa aj Jakubko z MFK Ružomberok

K mužstvu trénera Jána Kozáka sa ešte v utorok neskoro večer pridal útočník Martin Jakubko z MFK Ružomberok. Ten mal klubové povinnosti v Slovnaft Cupe. Na stredajšom predpoludňajšom, pre médiá otvorenom tréningu pri Slnečných jazerách, sa pätica Juraj Kucka, Miroslav Stoch, Róbert Vittek, Lukáš Tesák a spomenutý Jakubko pripravovala individuálne pod dohľadom kondičného kouča Martina Rusňáka. V ich prípade išlo o bežecké a posilňovacie cvičenia.

„Podvečer už zaberali všetci naplno, bude tak rovnako za zatvorenými dverami aj na štvrtkovom popoludňajšom tréningu, poslednom pred odletom do Španielska,“ informoval vo štvrtok napoludnie agentúru SITA manažér komunikácie a PR Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Juraj Čurný a pokračoval: „Nálada je dobrá, nikto z hráčov nehlásil vážnejšie problémy, ktoré by mu znemožnili nastúpiť na stretnutie v Oviede.“

Škrtel a Kucka do duelu nezasiahnu

Ako je známe, pre trest za žlté karty nemôžu hrať v sobotu proti úradujúcim kontinentálnym šampiónom Španielom stopér Martin Škrtel ani stredopoliar Juraj Kucka. V piatok predpoludním však podľa slov J. Čurného odcestuje z bratislavského Letiska M. R. Štefánika do Ovieda kompletný káder 25 nominovaných futbalistov.

Predzápasová tlačová beseda tímu Slovenska bude v Oviede o 18.00 h, tréning absolvujú zverenci Jána Kozáka následne od 18.45 h. Duel Španielsko – Slovensko na Štadióne Carlosa Tartiereho je na programe v sobotu 5. septembra o 20.45 h, píska Slovinec Damir Skomina.

„V nedeľu predpoludním je naplánovaný odlet do Piešťan, odkiaľ sa výprava presunie už do Žiliny. Tam sa budú hráči pripravovať na následný kvalifikačný súboj proti Ukrajine,“ doplnil informácie manažér komunikácie a PR Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Juraj KuckaLukáš TesákMartin JakubkoMartin ŠkrtelMiroslav StochRóbert Vittek
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia