Škrtelovi opäť zisťovali doping, pil pivo do neskorej noci

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tréning slovenskej a ukrajinskej futbalovej reprezentácie
Kapitán mužstva Martin Škrtel počas tlačovej konferencie pred zápasom kvalifikácie ME 2016 Slovensko - Ukrajina. Foto: SITA/Milo Fabian

ŽILINA 9. septembra (WEBNOVINY) – Až vyše dvoch hodín po skončení utorkového kvalifikačného stretnutia Slovensko – Ukrajina (0:0) museli vytrvalci z radov médií čakať v žilinskom presscentre na Martina Škrtela, keď si chceli vypočuť názory kapitána slovenskej futbalovej reprezentácie.

Tridsaťročného dôrazného stopéra (nar. 15. decembra 1984) totiž ako jedného zo štyroch hráčov vybrali na antidopingovú kontrolu.

Mne už dostatočne známy český komisár mi už na trávniku oznámil, že na ňu pôjdem. Už po júnovom domácom kvalifikačnom dueli s Macedónskom som tam strávil dosť dlhý čas, kým som odovzdal vzorku, teraz som bol opäť dlho. Je to už trošku veľa, ale čo sa dá robiť – patrí to k futbalu a musím to iba rešpektovať,“ poznamenal Škrtel jednu hodinu po polnoci pred hŕstkou novinárov, vrátane agentúry SITA. Na margo skutočnosti, že až príliš často je ´povolaný´ na túto tortúru, skonštatoval: „Neviem, zvyčajne sa to žrebuje. Teraz prišlo vyžiadanie z Európskej futbalovej únie UEFA pre mňa a „Hamša“ (Mareka Hamšíka, pozn.), z Ukrajiny museli ísť Konopľanka a Jarmolenko. Za posledný polrok ma testujú už asi ôsmykrát. Neviem, v čo dúfajú, že tam nájdu. Som čistý.“

Oporný stĺp slovenskej defenzívy uviedol, že vypil šesť či sedem pív. „Boli nealkoholické, nie je povolené alkoholické pivo na takejto antidopingovej kontrole.“

Obrazom: Slovensko v kvalifikácii remizovalo s Ukrajinou

Sedem nealkoholických pív

Škrtel priznal, že takéto pozápasové „vyšetrenia“ nie sú pre neho vôbec jednoduché, skôr naopak. „Už dlhší čas s tým mám problém. Všade, nielen v Žiline pri kvalifikačných či medzištátnych prípravných zápasoch, ale aj v Anglicku,“ poznamenal stopér FC Liverpool a s úsmevom doplnil: „Vždy po zápase, kde siahnete na dno svojich síl a ste dehydrovaný, potom ťažko zo seba niečo dostanete. Dá sa povedať, že teraz po Ukrajine to bolo ešte v mojom prípade relatívne rýchlo. Po siedmich nealkoholických pivách som mal problém zo seba dostať trošku, ale celú noc budem odbiehať na toaletu. To asi veľmi neocení moja manželka.“

Bezgólový rezultát proti Ukrajine znamená, že slovenskí futbaloví reprezentanti sú už len krôčik od premiérovej účasti na budúcoročnom kontinentálnom šampionáte vo Francúzsku. K postupovej definitíve, nehľadiac na výsledky súperov, chýba zverencom trénera Jána Kozáka jedno víťazstvo.

Video: Najkrajšie momenty zápasu Slovensko – Ukrajina

Dôležité bolo neprehrať

Chceli sme si to vybojovať už po utorkovom súboji s Ukrajinou, ale myslím si, že po priebehu zápasu v Žiline môžeme byť radi aj s bezgólovou remízou. Ukrajina ukázala obrovskú silu, najväčšie pozitívum je, že na treťom mieste tabuľky naďalej má o tri body menej ako my,“ hodnotil handlovský rodák.

V rozhovore ďalej poznamenal: „Do zápasu sme išli s tým, že nemôžeme prehrať. V taktickom pláne bolo, že to nemôžeme vzadu otvoriť. Povedali sme si, že aj keď nevyhráme, dôležité bude neprehrať. To sa splnilo a som rád. Hoci nám posledný krok ešte stále chýba, lepšia je remíza s Ukrajinou ako prehra – potom by sme museli niečo naháňať až do konca. Ešte potrebujeme nejaké body proti Bielorusku či Luxembursku. Dúfam, že už najbližšie v októbri doma proti Bielorusom to zvládneme, získame tri body, postup na kontinentálny šampionát spečatíme bez nejakých ďalších úvah a budeme môcť oslavovať.

Atmosféra na štadióne pod Dubňom nebola až taká búrlivá ako v minulých dueloch slovenskej reprezentácie. „Bol síce plný štadión, ale asi ani my sme divákov naším výkonom nestrhli. Išli sme do zápasu s tým, že predovšetkým budeme hrať zo zabezpečenej obrany. Možno diváci potrebovali nejaký impulz, v tejto fáze kvalifikácie sa však už nehrá na krásu. Nehrali sme ten náš futbal, ktorý sme hrali doteraz. Celú taktiku sme podriadili, aby sme to dotiahli do takého rezultátu, aký sme potrebovali. A to sa podarilo,“ uzavrel Martin Škrtel.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Martin Škrtel
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia