Tretie kolo pohára je pred koncom, nastúpi obhajca titulu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
AS Trenčín privítal v 8. kole Fortuna ligy Spartak Trnava
Hráči a realizačný tím AS Trenčín sa spoločne radújú z víťazstva po skončení 8. kola jesennej časti Fortuna ligy 2015/2016 v zápase medzi AS Trenčín - FC Spartak Trnava. Trenčín, 13. september 2015. Foto: SITA/Tomáš Somr

BRATISLAVA 15. septembra (WebNoviny.sk) – K dosiaľ známym 29 tímom pribudnú v utorok podvečer ďalší dvaja postupujúci do šestnásťfinálového 4. kola slovenskej pohárovej futbalovej klubovej súťaže s názvom Slovnaft Cup 2015/2016.

Bola by obrovská senzácia, keby v týchto dueloch na pôde účastníkov nižších súťaží nešli ďalej hosťujúce mužstvá z Fortuna ligy. Obhajca pohárového prvenstva AS Trenčín nastúpi na trávniku ŠK Závod a futbalisti ŠK Slovan Bratislava budú hrať na ihrisku ŠK Vinica, obe tieto stretnutia majú začiatok o 16.00 hodine.

Skalica na súpera nestačila

Do skompletizovania itinerára 3. kola Slovnaft Cupu chýbajú ešte dovedna tri duely, v ktorých sa predstaví zostávajúce trio mužstiev najvyššej slovenskej súťaže: okrem spomenutých Trenčína a Slovana aj MŠK Žilina, klub spod Dubňa nastúpi až v posledný septembrový deň proti domácemu druholigistovi MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

Z dvanástich účastníkov Fortuna ligy sa v tohtosezónnej edícii domáceho pohára zatiaľ porúčal len jediný – MFK Skalica v augustovom 2. kole po remíze 1:1 a následnom neúspešnom jedenástkovom rozstrele na trávniku Krásna nad Kysucou (4:5).

O výsledku rozhodne jeden zápas

Takisto ako v 1. a 2. kole sa aj v tejto ďalšej fáze hrá na jeden zápas, v prípade nerozhodného výsledku po 90 minútach nasleduje hneď jedenástkový rozstrel.

Držiteľom trofeje sú futbalisti AS Trenčín, ktorí v prvomájovom finále na trávniku v Poprade uspeli proti FK Senica až v jedenástkovej „lotérii“ (3:2), v riadnom hracom čase po 90 minútach sa tento súboj skončil 1:1 a po následnom predĺžení 2×15 minút bolo tiež nerozhodne 2:2.

Zostávajúci program 3. kola futbalového Slovnaft Cupu 2015/2016:

Utorok 15. septembra:

ŠK Závod – AS Trenčín (16.00)

ŠK Vinica – ŠK Slovan Bratislava (16.00)

Streda 30. septembra:

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – MŠK Žilina (16.00)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie AS TrenčínŠK Slovan Bratislava