'Stará dáma' šokovala Manchester, hrdinom aj brankár Buffon

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Alvaro Morata
Alvaro Morata (vpravo) Foto: SITA/AP

MANCHESTER 16. septembra (WebNoviny.sk) – Taliansky futbalový šampión Juventus Turín zvíťazil v utorňajšom dueli 1. kola skupinovej fázy Ligy majstrov na pôde anglického Manchestru City 2:1.

Finalista uplynulého ročníka prišiel v lete o viacero opôr (Andrea Pirlo, Arturo Vidal, Carlos Tévez, pozn.) a nezačal optimálne obhajobu titulu v domácej ligovej súťaži Serie A, keď v prvých troch kolách získal iba jeden bod. Naopak, „Citizens“ prešli úvodnými piatimi duelmi Premier League bez zaváhania, góly inkasované od „starej dámy“ sú premiérovými súťažnými v aktuálnej sezóne.

Morata rozhodol v 81. minúte

Mierne favorizovaný anglický tím sa ujal vedenia po zmene strán v 57. minúte, keď loptu za chrbát vlastného brankára Gianluigiho Buffona usmernil obranca „Juve“ Giorgio Chiellini. V 70. minúte vyrovnal útočník Mario Mandžukič, keď vyťažil z dlhého pasu Paula Pogbu.

Tri body pre Turínčanov zariadil v 81. minúte španielsky zakončovateľ Álvaro Morata, ktorý strelil gól v štvrtom zápase v Lige majstrov v rade. Skóroval v oboch semifinálových dueloch ostatného ročníka proti Realu Madrid aj v berlínskom finále proti FC Barcelona.

„Je to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Nezačali sme sezónu najlepšie, veľa vecí sa v našom tíme zmenilo, potrebovali sme si na seba zvyknúť. Dnešok je východiskovým bodom, pretože sme konečne všetci zahrali tak, ako vieme,“ povedal hrdina duelu Morata pre Mediaset Premium.

https://www.youtube.com/watch?v=hzaBu_uILzo

Tréneri ospevovali Buffona

Tréner Juventusu Massimiliano Allegri však za strojcu úspechu mužstva z Apeninského polostrova označil brankára Buffona.

„Moji hráči si tento výsledok zaslúžia. Prvý polčas som si síce predstavoval inak, ale v druhom dejstve sme už dominovali. Mohli sme inkasovať druhý gól, ale Buffon zachytal famózne a následne sme vyrovnali. Serie A je iná súťaž ako Liga majstrov. Víťazstvo prišlo v pravý čas, dodalo nám ďalšiu motiváciu a určite posilní našu morálku aj v ligových dueloch. Bol to náš prvý zápas v tejto sezóne LM, hráči si počínali dobre, boli disciplinovaní v obrane a predviedli sa celkom dobre v útoku. Pôsobili sme kompaktným dojmom. Je potrebné si uvedomiť, že máme úplne nový tím, toto víťazstvo mu dodá viac sebadôvery. V nedeľu sa pokúsime o prvý trojbodový zisk aj v Serie A,“ cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) slová turínskeho kouča.

Jeho náprotivok Manuel Pellegrini bol po zápase presvedčený, že so sklonenými hlavami odchádzalo lepšie mužstvo. „Bol to zvláštny zápas. Nemyslím si, že sme si zaslúžili prehrať. Hrali sme lepšie ako Juventus. Mali sme tri čisté šance na skórovanie, Buffon však predviedol veľmi dobré zákroky. Kontrolovali sme hru, ale prvý inkasovaný gól bol z nášho pohľadu veľmi nešťastný. Možno si Juventus nevytvoril až toľko príležitostí ako my, ale bol efektívny,“ vyhlásil 61-ročný čilský kormidelník.

Manchester City (Angl.) – Juventus Turín (Tal.) 1:2 (0:0)

Góly: 57. Chiellini (vlastný) – 70. Mandžukič, 81. Morata, bez kariet, rozhodoval: Damir Skomina (Slovin.)

Zostavy:

Manchester City: Hart – Sagna, Kompany (75. Otamendi), Mangala, Kolarov – Y. Touré, Fernandinho – David Silva, Sterling (71. De Bruyne), Nasri (84. Agüero) – Bony

Juventus: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Cuadrado, Hernanes, P. Pogba, Sturaro – Mandžukič (78. Dybala), Morata (85. Barzagli)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Álvaro MorataArturo VidalCarlos TévezDavid SilvaGiorgio ChielliniManuel PellegriniMario MandžukičMassimiliano Allegri
Firmy a inštitúcie Juventus Turín