Video: Lewandowski bol rýchlejší ako priemerný Nemec v sexe

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Robert Lewandowski
Poľský kanonier Bayernu Mníchov Robert Lewandowski sa v utorňajšom dueli proti Wolfsburgu v priebehu deviatich minút presadil až päťkrát. Foto: SITA/AP

BERLÍN 23. septembra (WebNoviny.sk) – Futbalisti Bayernu Mníchov zvíťazili v domácom utorkovom stretnutí 6. kola najvyššej nemeckej súťaže I. bundesligy nad Wolfsburgom presvedčivo 5:1. Hostia síce vyhrali prvý polčas gólom Daniela Caligiuriho z 26. minúty 1:0, no Bavorom sa po zmene strán podaril dokonalý obrat. Hlavnú zásluhu na ňom mal poľský kanonier Robert Lewandowski, ktorý sa v priebehu deviatich minút presadil až päťkrát.

Dvadsaťsedemročný zakončovateľ, ktorý nastúpil do druhého polčasu, pritom dosiahol čistý hetrik len za päť minút – gólmi z 51., 52 a 55. minúty. Štvrtý presný zásah pridal v 57. minúte a svoj gólový „uragán“ zavŕšil presne po hodine hry. Bayern v novom ročníku I. bundesligy ešte nezaváhal a posunul sa na prvú priečku v ligovej tabuľke pred Dortmund, ktorý odohrá svoj zápas na pôde Hoffenheimu v stredu. Wolfsburg sa napriek prehre udržal na treťom mieste.

Video: Gólový koncert Roberta Lewandovského

https://www.youtube.com/watch?v=wJAg9TJP1vQ

539 sekúnd do večnosti

Nemecké médiá písali po zápase v superlatívoch predovšetkým o poľskom kanonierovi Lewandowskom. „Tornádo, Robertov festival a gólové opojenie,“ takto ospevovali niektorí zástupcovia siedmej veľmoci obdivuhodný počin 27-ročného rodáka z Varšavy.

Die Welt označil Lewandowského predstavenie ako „539 sekúnd do večnosti.“ „Osem minút a 59 sekúnd môžete variť vajcia na tvrdo. Sex priemerného Nemca trvá dlhšie ako 539 sekúnd. Robertovi Lewandowskému stačil tento čas na to, aby prevrátil futbalový svet hore nohami,“ dodal Die Welt.

„Po prvom polčase sme prehrávali 0:1. Vedel som, že pôjdem na ihrisko, aby som mužstvu pomohol zvrátiť nepriaznivé skóre. Rozmýšľal som možno o dvoch góloch, ale o piatich sa mi ani nesnívalo. Je to niečo neuveriteľné. Som veľmi šťastný,“ cituje portál eurosport.onet.pl slová kanoniera Bayernu, ktorý sprvoti ani netušil, koľko času potreboval na strelenie hetriku. „Päť minút?“ opýtal sa novinárov v mixzóne. Keď začul odpoveď 3 minúty a 22 sekúnd, odvetil: „Rýchlo sa mi to podarilo.“

Šiestym gólom by vyrovnal Müllerov rekord

Lewandowski prekonal najrýchlejší bundesligový hetrik o 98 sekúnd. Doteraz patrilo prvenstvo hráčovi MSV Duisburg Michaelovi Toenniesovi z roku 1991, ktorý vtedy zaznamenal tri zásahy do súperovej siete v rozmedzí 10. až 15. minúty. Poliak zlomil aj rekord najrýchlejšieho štvorgólového nástrelu. Na štyri góly potreboval sedem minút, doteraz patril primát Bulharovi Martinovi Petrovovi (17 minút).

Denník Bild napísal, že I. bundesliga ešte nezažila takýto koncert jedného hráča. „Robertov rekord sa nedá pochopiť,“ uviedol spomenutý zdroj, ktorý dodal, že Lewandowski zaznamenal päť gólov v historicky najkratšom čase. Predošlý rekord patril Dieter Hoenessovi, ktorý na strelenie kvinteta presných zásahov potreboval 21 minút. Mimo Nemecka bol v tomto smere lepší len svetoznámy Ladislav Kubala, ktorý to v roku 1952 dosiahol za 19 minút.

Ak by Lewandowski zaznamenal šiesty presný zásah, vyrovnal by rekord Dietera Müllera z roku 1977. Známy Nemec sa vtedy „utrhol z reťaze“ v zápase 1. FC Kolín nad Rýnom proti Werderu Brémy (7:2). Kouč Bayernu Pep Guardiola sa len neveriacky chytal za hlavu. „Nikdy som nič podobné nezažil. Ťažko to vôbec pochopiť,“ cituje portál sportowefakty.wp.pl Španielove slová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pep GuardiolaRobert Lewandowski