Rozhodcovia sú mafia, soptil Šturma po prehre so Slovanom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fortuna liga - 2. kolo
Foto: SITA/Martin Medňanský

MICHALOVCE 24. septembra (WebNoviny.sk) – V stredu večer sa na vypredanom štadióne MFK Zemplín Michalovce schyľovalo k deľbe bodov so Slovanom Bratislava v zápase 10. kola Fortuna ligy 2015/2016, najtesnejší triumf 2:1 si napokon vybojovali „belasí“. V nadstavenom čase druhého dejstva o tom rozhodol vlastný gól michalovského beka Milana Šimčáka.

Skóre stredajšieho duelu otvoril v 34. minúte z pokutového kopu hosťujúci Marko Milinkovič, v domácom mužstve sa strelecky presadil v 89. minúte Vernon de Marco.

Hosťujúci kouč Nikodimos Papavasiliou bol s výsledkom zápasu aj jeho priebehom spokojný. „Kontrolovali sme priebeh duelu a vytvorili si mnoho šancí, no nedarilo sa nám premieňať ich. Veľkým plusom duelu v Michalovciach bolo, že sme sa nevzdali a dotiahli to k zisku troch bodov. Po inkasovanom góle som videl zvesené hlavy svojich hráčov, tak som ich povzbudil, že ešte máme minútu či dve. A to nám stačilo. Zaslúžili sme si tri body,“ povedal pre televíziu SlovakSport 1 Cyperčan na lavičke Slovana, ktorý po 10. kole figuruje na 4. mieste fortunaligovej tabuľky.

Trénera Michaloviec verdikty rozhodcov pobúrili

Diametrálne iný názor mal domáci kouč František Šturma, ktorého nahneval výkon rozhodcov na čele s hlavným Máriom Vlkom. „Na remízu nám dnes chýbalo trochu šťastia. Chlapcov musím pochváliť a poďakovať sa im, pretože hrali proti štrnástim. Od prvých minút duel totiž rozhodcovia riadili tak, ako oni sami chceli,“ zneli prvé slová kormidelníka MFK Zemplín Michalovce pre televíziu SlovakSport 1.

„Nebáli sme sa tohto súpera a hrali veľmi dobre. Inkasovali sme z nešťastnej penalty, keď lopta skočila Vernonovi na ruku a rozhodca z toho hneď urobil penaltu. Inak sme Slovan v prvom polčase k ničomu vážnejšiemu nepustili. Naša defenzíva bola veľmi dobrá,“ pokračoval 43-ročný český tréner.

„V druhom polčase sme sa snažili hrať smerom dopredu a niečo urobiť s výsledkom, ale rozhodca nás k ničomu nepustil. Dnešný duel ovplyvnili rozhodcovia, pretože od prvých minút to držali vo svojich rukách a som z toho veľmi smutný. Je to mafia, toto už nie je možné. Akýkoľvek kontakt bol pískaný proti nám, som z toho poriadne rozladený,“ doplnil Šturma.

Gólman Kelemen bol oporou Michaloviec

Po zmene strán Michalovčania zmenili rozostavenie a snažili sa o vyrovnanie, v defenzívne však urobili niekoľko chýb. Tie vynikajúcimi zákrokmi likvidoval gólman Marián Kelemen.

„Marián nás dnes podržal a po zmene strán chytil minimálne dva stopercentné góly, no dnes bol výsledok asi už vopred daný. Všetci na vypredanom štadióne to videli, to nie sú len moje oči. Takto po zápase môžem svojich chlapcov pochváliť, že sme so Slovanom hrali veľmi vyrovnanú partiu a dovolím si tvrdiť, že v niektorých častiach duelu sme boli lepší. Prehrali sme však a takto to musíme brať,“ dodal Šturma.

Výroky Šturmu bude riešiť disciplinárka

Proti vyjadreniam Šturmu sa ostro ohradila Únia ligových klubov (ÚLK).

„Mrzia nás vyjadrenia trénera Františka Šturmu z toho dôvodu, že išlo o kvalitné stretnutie s dobrou diváckou kulisou. Výrokmi, ktoré boli nenáležité, poškodzuje meno ligového futbalu. Na hodnotenie výkonu arbitrov boli na zápase prítomné najkompetentnejšie osoby – predseda komisie rozhodcov Slovenského futbalového zväzu Marián Ružbarský i delegát pozorovateľ rozhodcov,“ skonštatoval vo štvrtok popoludní pre agentúru SITA výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák a doplnil: „Tieto výroky bude určite riešiť disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu. Odmietame spájanie Fortuna ligy s mafiánskymi praktikami.“

Michalovce sú po strede so ziskom 7 bodov na predposlednom 11. mieste tabuľky Fortuna ligy s odstupom dvoch bodov pred poslednou Podbrezovou.

Viceprezident Slovana reagoval na Šturmu

Vyjadrenia trénera MFK Zemplín Michalovce Františka Šturmu nezostali bez povšimnutia ani v tábore „belasých“.

Na východe Slovenska osobne prítomný viceprezident ŠK Slovan Petr Kašpar na oficiálnej internetovej stránke bratislavského klubu k tomu poznamenal: „Sedel som priamo za lavičkou trénera domácich a jeho niektoré výroky počas stretnutia nepatria nie po 22.00 h do televízie, ale až po polnoci, a to na špeciálnom kanáli. Jeho pozápasový výrok zrejme súvisel s nadmerným užitím iontových nápojov a je možné, že z toho dostal šedý zákal. Preto jeho pozápasové vyjadrenie treba brať s rezervou. Osobne som videl čistú penaltu, kde hráč domácich zahral jasne rukou v pokutovom území. Taktiež som registroval nepochopiteľné rozhodnutie postranného a hlavného rozhodcu, pričom nás svojím chybným rozhodnutím obrali o čistý gól. A počas duelu som videl čistých päť či šesť gólových šancí nášho mužstva.“

Petr Kašpar však zároveň pripomenul: „Chcem sa poďakovať MFK Zemplín Michalovce za korektné a priateľské privítanie celého nášho klubu a pohostinnosť.“

MFK Zemplín Michalovce – ŠK Slovan Bratislava 1:2 (0:1)

Góly: 89. Vernon – 34. Milinkovič (z pok. kopu), 90.+ Šimčák (vlastný), ŽK: 32. Koscelník, 37. Marcos Pérez – 6. Mauro González, 29. Saláta, 80. S. Štefánik, rozhodovali: Vlk – T. Vorel, Hrdlička, 4575 divákov

Zostavy:

Michalovce: Kelemen – Marcos Pérez, Chubutia, Vernon de Marco, Šimčák – T. Sedlák – M. Koscelník, Grič (59. Samuel Bayón Garcia), S. Danko (75. A. Kerič) – Kunca (67. E. Mensah), P. Nworah

Slovan: M. Krnáč – Sekulič, Gorosito, Saláta, Podaný – V. Savičevič, Mauro González (46. S. Štefánik), Milinkovič, Zreľák (66. L. Peltier) – Priskin, Vittek

Tabuľka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy 2015/2016 po stredajších stretnutiach 10. kola:

1. AS Trenčín 10 7 2 1 18:9 23

2. MŠK Žilina 10 6 3 1 28:13 21

3. Spartak Myjava 10 6 2 2 13:10 20

4. ŠK Slovan Bratislava 10 5 3 2 14:10 18

5. DAC 1904 Dunajská Streda 10 4 3 3 17:11 15

6. FK Senica 10 3 3 4 12:18 12

7. MFK Ružomberok 10 2 5 3 15:15 11

8. FC Spartak Trnava 10 3 2 5 13:16 11

9. FC ViOn Zlaté Moravce 10 3 2 5 15:20 11

10. MFK Skalica 10 2 4 4 14:17 10

11. MFK Zemplín Michalovce 10 2 1 7 10:21 7

12. ŽP Šport Podbrezová 10 1 2 7 13:22 5

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe František ŠturmaMarián KelemenMarko Milinkovič
Firmy a inštitúcie MFK Zemplín Michalovce