FIFA potvrdila termín, MS v Katare sa skončia pred Vianocami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Katar
Futbalové majstrovstvá sveta v roku 2022 sú ohrozené. Foto: SITA/ AP

ZÜRICH 25. septembra (WebNoviny.sk) – Futbalové majstrovstvá sveta 2022 v Katare sa začnú v pondelok 21. novembra, trofej pre víťaza záverečného turnaja odovzdajú v nedeľu 18. decembra.

Termíny potvrdil výkonný výbor Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) na svojom piatkovom zasadnutí. Nedeľňajšie finále pripadlo na deň katarského národného sviatku, na čom sa exekutíva uzniesla už na marcovom zasadnutí, keď rozhodla o presune termínu konania MS z leta na neskorú jeseň pre špecifické klimatické podmienky v Katare.

Záverečný turnaj bude trvať iba 28 dní, čo je o štyri menej ako zvyčajne, aby výpadok hráčov z klubových povinností bol čo najkratší. Výber dátumu otváracieho zápasu sa odložil pre tvorbu medzinárodného kalendára. Jeho stanovenie znamená, že kluby sú povinné uvoľniť hráčov pre reprezentácie do pondelka 14. novembra 2022, teda týždeň pred začiatkom MS. Na október 2022 nie sú vzhľadom na konanie šampionátu plánované žiadne zápasy kvalifikácií kontinentálnych šampionátov. Zvyčajné októbrové termíny sa presúvajú na obdobie medzi 30. májom a 14. júnom 2022. Menší posun v kalendári nastane v rámci septembra 2022.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať