Video: Pohroma pre Barcelonu, hviezdny Messi sa vážne zranil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lionel Messi
Lionel Messi počas zápasu 6. kola Primera División, v ktorom odohral iba pár minút, pretože sa zranil v súboji s Pedrom Bigasom a musel predčasne skončiť. Barcelona, 26. september 2015. Foto: SITA/AP

BARCELONA 26. septembra (WebNoviny.sk) – Argentínsky futbalista v službách španielskeho futbalového klubu FC Barcelona Lionel Messi nedohral sobotňajší zápas 6. kola tamojšej najvyššej súťaže Primera División 2015/2016 proti nováčikovi Las Palmas. Dvadsaťosemročný rodák z Rosaria si privodil zranenie ľavého kolena a museli ho nútene striedať už pred koncom úvodnej desaťminútovky stretnutia.

Messi si v 4. minúte vyžiadal lekárske ošetrenie po strete s obrancom Las Palmas Pedrom Bigasom. Po chvíli sa líder FC Barcelona vrátil na hraciu plochu, ale o ďalšie dve minúty sa definitívne vypýtal dolu z trávnika. Zranenie Argentínčana musí byť pre futbalistov FC Barcelona testom odolnosti a zároveň motiváciu navyše. Tvrdí to tréner tohto futbalového giganta Luis Enrique, ktorý vlani priviedol Kataláncov k triumfu v Primera División, Španielskom kráľovskom pohári aj Lige majstrov.

Messi by mal pauzovať dva mesiace

„Budeme nejaký čas bez Lea. Prijímame túto výzvu. Vieme, že ak chceme zostať konkurencieschopní, naše výkony musia ísť kvalitatívne nahor,“ uviedol Luis Enrique pre španielske médiá.

Hviezdu Kataláncov okamžite odviezli na vyšetrenie do nemocnice. Predstavitelia klubu vydali oficiálne vyhlásenie, podľa ktorého by mal Messi nútene pauzovať približne dva mesiace. Absentovať môže aj v prestížnom dueli El Clásico proti Realu Madrid, ktoré je na programe 21. novembra.

Video: Lionel Messi sa zranil už v 4. minúte zápasu

https://www.youtube.com/watch?v=VqYsN_z1L_4

Vo väze ľavého kolena má trhlinu

„Vyšetrenia u Lea Messiho preukázali trhlinu vo vnútornom väze ľavého kolena. Rekonvalescencia potrvá približne sedem až osem týždňov,“ uvádza sa vo vyhlásení katalánskeho klubu.

Messi vlani priviedol FCB k zisku cenného „treble“, čiže triumfom v Primera Divisíón, Španielskom kráľovskom pohári ako aj prestížnej Lige majstrov. Messi je historicky najlepším strelcom FC Barcelona. V uplynulej sezóne strelil 58 gólov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Lionel MessiLuis Enrique
Firmy a inštitúcie FC Barcelona