Kozák nominoval, Ďurica a Weiss sú späť v reprezentácii

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ján Kozák
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák tentoraz nepovolal skúseného zakončovateľa Róberta Vitteka. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 28. septembra (WebNoviny.sk) – Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák v pondelok predpoludním zverejnil nomináciu na záverečné dve vystúpenia v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska.

Vittek v nominácii chýba

V 24-člennom menoslove na domáci duel s Bieloruskom a následný v Luxembursku, pochopiteľne, nechýbajú základné piliere národného tímu SR v tejto eliminácii ako brankár Matúš Kozáčik, stredný obranca Martin Škrtel či stredopoliar Marek Hamšík.

Po zraneniach sa do výberu vrátili stopér Ján Ďurica s krídelníkom Vladimírom Weissom, ktorí absentovali v ostatnom asociačnom termíne. Šesťdesiatjedenročný kouč Kozák oproti septembru nepovolal skúseného zakončovateľa Róberta Vitteka ani zadáka Ľubomíra Michalíka (sú medzi náhradníkmi), zdravotná indispozícia vyradila pravého beka Petra Pekaríka.

„Som rád, že Jano Ďurica a Vlado Weiss už sú v poriadku a budú k dispozícii. Hovorili sme so všetkými futbalistami a mali by byť zdravotne fit. Škoda, že sa zranil Peter Pekarík. Na pravej strane defenzívy sme mali istotu, veľmi dobre mu išla aj spolupráca s Robom Makom či ďalšími spoluhráčmi. Nič sa nedá robiť, budeme musieť obranu poskladať inak,“ citovala oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ) rodáka z Matejoviec nad Hornádom Kozáka.

Kvarteto hráčov z Fortuna ligy

Slováci sa v piatok 9. októbra 2015 od 20.45 h v Žiline stretnú s Bielorusmi a v pondelok 12. 10. v rovnakom čase nastúpia v Luxembursku. SR v aktuálnej tabuľke kvalifikačnej C-skupiny figuruje na druhom mieste s devätnástimi bodmi, o dva za vedúcim Španielskom. Pred treťou Ukrajinou má Slovensko trojbodový náskok a prípadným víťazstvom nad Bieloruskom si definitívne zabezpečí historickú účasť na kontinentálnom šampionáte.

„Z dvoch predchádzajúcich zápasov sme získali iba jeden bod, ale bol nesmierne dôležitý, pretože sme v situácii, keď nám na postup stačí z dvoch predstavení jeden triumf. Urobíme všetko, aby sme to splnili už v prvom stretnutí. Do Luxemburska by sme radi išli v pozícii istého účastníka ME. Pred začiatkom kvalifikácie som povedal, že na postup bude potrebných 24 bodov a keby sme neuspeli na Ukrajine, platilo by to stále. V našej skupine nám nikto nepomohol, všetko sme si museli vybojovať vlastnými silami. Francúzsko sa priblížilo, ešte je však nutné snažiť sa ako doteraz, dobre sa pripraviť na súperov, vydať zo seba kompletnú energiu. Máme kvalitu, aby sme to dotiahli tam, kam chceme,“ dodal Ján Kozák.

V nominácii má okrem dvadsiatich legionárov zastúpenie aj kvarteto hráčov z troch fortunaligových klubov: ŠK Slovan Bratislava (Ján Mucha, Kornel Saláta), MŠK Žilina (Viktor Pečovský), MFK Ružomberok (Martin Jakubko).

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na zápasy proti Bielorusku a Luxembursku:

Brankári: Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň/ČR), Ján Mucha (ŠK Slovan Bratislava), Ján Novota (Rapid Viedeň/Rak.)

Obrancovia: Norbert Gyömbér (AS Rím/Tal.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva/Rus.), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava), Dušan Švento (1. FC Kolín nad Rýnom/Nem.), Lukáš Tesák (Arsenal Tula/Rus.)

Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Juraj Kucka (AC Miláno/Tal.), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň/ČR), Ján Greguš (Baumit Jablonec/ČR), Vladimír Weiss (Lekhwiya SC/Kat.), Stanislav Šesták (Ferencváros Budapešť/Maď.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Ondrej Duda (Legia Varšava/Poľ.), Erik Sabo, Róbert Mak (obaja PAOK Solún/Gréc.), Miroslav Stoch (Bursaspor/Tur.)

Útočníci: Adam Nemec (Willem II Tilburg/Hol.), Martin Jakubko (MFK Ružomberok), Michal Ďuriš (Viktoria Plzeň/ČR)

Náhradníci:

Brankári: Martin Dúbravka (Esbjerg fB/Dán.), Tomáš Košický (Asteras Tripoli/Gréc.)

Obrancovia: Ľubomír Michalík (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Lukáš Pauschek (Bohemians 1905 Praha/ČR), Branislav Niňaj (Lokeren/Belg.), Lukáš Štetina (FK Dukla Praha/ČR), Matúš Čonka (FC Spartak Trnava)

Stredopoliari: Filip Kiss (FK Haugesund/Nór.), Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Róbert Pich (1. FC Kaiserslautern/Nem.)

Útočníci: Róbert Vittek (ŠK Slovan Bratislava). Marek Bakoš (Slovan Liberec/ČR), Filip Hološko (FC Sydney/Aus.)

Realizačný tím:

Tréner: Ján Kozák

Asistent trénera: Štefan Tarkovič

Tréner brankárov: Miroslav Seman

Kondičný tréner: Martin Rusňák

Lekári: Ján Baťalík, Vladimír Pener

Fyzioterapeuti: Marián Drinka, Peter Hečko

Masér: Mário Prelovský

Videoanalytik: Michal Slyško

Kustód: Ján Beniak

Technický vedúci: Róbert Tomaschek

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Adam NemecDušan ŠventoErik SaboFilip HološkoFilip KissJán ĎuricaJán GregušJán KozákJán MuchaJán NovotaJuraj KuckaKarim GuédéKornel SalátaĽubomír MichalíkLukáš PauschekLukáš ŠtetinaLukáš TesákMarek BakošMarek HamšíkMartin DúbravkaMartin JakubkoMartin ŠkrtelMatúš KozáčikMichal ĎurišMiroslav StochNorbert GyömbérOndrej DudaPatrik HrošovskýPeter PekaríkRóbert MakRóbert PichRóbert VittekStanislav ŠestákŠtefan TarkovičTomáš HubočanViktor PečovskýVladimír Weiss
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia