Lewandowski je v najlepšej forme, za týždeň strelil 10 gólov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Robert Lewandowski
Robert Lewandowski (vpravo) dosiahol historický úspech. Do futbalového sveta sa zapíše ako 'ten, ktorý strelil 10 gólov za jeden týždeň.' Foto: SITA/AP

MNÍCHOV 30. septembra (WebNoviny.sk) – Keď sa odteraz niekto opýta, kto je Robert Lewandowski, futbalový svet odpovie – ten, čo strelil 10 gólov za jeden týždeň.

Po päťgólovom predstavení proti Wolfsburgu a dvoch zásahoch do siete Mainzu nasledoval v utorok hetrik proti Dinamu Záhreb. V domácom súboji 2. kola skupinovej fázy Ligy majstrov Lewandowski prispel k triumfu Bayernu 5:0 gólmi v 21., 28. a 55. minúte. Zostávajúce góly Bayernu pridali Douglas Costa (13.) a Mario Götze (25.). VIAC V TOMTO ČLÁNKU –––>>> Video: Barcelona odvrátila prehru, Lewandowski zničil Dinamo

„Nevídané, neslýchané, ale skutočné. Je to zápis do historických kroník futbalu,“ napísal server denníka Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Bayern chce vo víťazstvách pokračovať

„Ak sa niekto koncentruje od začiatku zápasu a premieňa svoje šance, potom sa dá zápas rozhodnúť aj za polhodinu,“ povedal kapitán Bayernu Philipp Lahm po skvostnom gólovom predstavení

Lewandowského. Bayern najmä zásluhou svojho poľského kanoniera ukončil pôsobivú a 45 zápasov trvajúcu sériu Dinama Záhreb bez prehry na všetkých futbalových frontoch. Šnúru víťazstiev prestrihli Bavori Chorvátom po desiatich dueloch.

„Nemusíte sa poštekliť. Robert mal neskutočný týždeň,“ povedal Lewandowského spoluhráč a kapitán Bayernu Philipp Lahm. „Dostali sme sa do parádneho rytmu a nechceme sa zastavovať. Máme pred sebou ďalšie dva zápasy a chceme ich premeniť na víťazstvá,“ podotkol obranca Bayernu Jérome Boateng.

Svojich hráčov chválil aj Guardiola

Tréner Bavorov Pep Guardiola, ktorý nezvykne chváliť, mal len pozitívne slová na svojich hráčov. „S Kingsley Comanom a Douglasom Costom je naša hra viac uvoľnená a flexibilná,“ povedal Guardiola. Jeho náprotivok Zoran Mamič pred zápasom nabádal svojich hráčov, že futbalistov súpera sa nesmú zľaknúť, že sú tiež len z mäsa a kostí. Nepomohlo.

„Ukázali nám, akí sú silní. Všetky naše chyby ihneď trestali. Sú rýchli, priamočiari a premieňajú šance. Ani taktické fauly proti nim neplatia. V podaní Bayernu to bola jednoznačne iná úroveň futbalu,“ cituje Mamiča server UEFA.

V F-skupine je po dvoch hracích dňoch na čele 6-bodový Bayern so skóre 8:0, za ním sú trojbodoví Olympiakos a Dinamo Záhreb. Na dne tabuľky sa krčí Arsenal s nulou na konte a narastajúcou obavou o postup zo skupiny.

Bayern Mníchov (Nem.) – Dinamo Záhreb (Chor.) 5:0

Góly: 21., 28. a 55. Lewandowski, 13. Douglas Costa, 25. M. Götze, ŽK: 21. J. Boateng – 64. Pivarič, 81. Ademi, rozhodoval: Alexej Kulbakov (Biel.)

Zostavy:

Bayern: Neuer – Lahm, J. Boateng (64. Rafinha), Alaba, Bernat (46. Javi Martínez) – Kimmich, Thiago Alcantara, M. Götze – Coman, Lewandowski, Douglas Costa (58. Th. Müller)

Záhreb: Eduardo Carvalho – Matel, F. Benkovič (46. Goncalo Santos), Taravel, Pivarič – P. Machado (61. Rog), Ademi – Soudani, Antolič, J. Fernándes – Pjača (69. Á. Henríquez)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jérome BoatengMario GötzePep GuardiolaPhilipp LahmRobert Lewandowski