Video: Brankár Casillas je novým rekordérom Ligy majstrov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Iker Casillas
Brankár Iker Casillas sa raduje z víťazstva svojho tímu FC Porto v zápase Ligy majstrov nad FC Chelsea, ktorí 'draci' vyhrali 2:1. Porto, 29. september 2015. Foto: SITA/AP

PORTO 30. septembra (WebNoviny.sk) – Hráči úradujúceho anglického futbalového majstra FC Chelsea si, zdá sa, nepresvedčivú formu z domácej súťaže Premier League preniesli aj do Ligy majstrov. Zverenci trénera Josého Mourinha nestačili v utorok na portugalský tím FC Porto, ktorému podľahli na jeho pôde 1:2.

Skóre duelu otvoril v 39. minúte André André, ktorý z voleja poslal do siete brankárom Chelsea Asmirom Begovičom vyrazenú strelu Alžírčana Yacina Brahimiho.

„The Blues“ odpovedali ešte do prestávky, keď Brazílčan Willian krásnou strelou z priameho kopu prekonal španielsku reprezentačnú ikonu v domácej bránke Ikera Casillasa. Triumf Porťanov zariadil po zmene strán v 52. minúte šikovnou hlavičkou brazílsky kapitán Maicon.

Tridsaťštyriročný Casillas odchytal rekordný 152. zápas v Lige majstrov. Casillas nastúpil na 150 zápasov v LM za Real Madrid, zvyšné dva pridal v drese svojho nového zamestnávateľa FC Porto.

A win on an already awesome night for record-breaker Iker Casillas… Have some more stats on the Real Madrid C.F. & FC Porto hero:Posted by UEFA Champions League on 29. september 2015

Lopetegui pochválil hráčov

Päťdesiatdvaročný rodák zo Setúbalu Mourinho zažil ďalší súťažný návrat na štadión FC Porto, s ktorým získal šesť trofejí vrátane triumfu v Lige majstrov v roku 2004. Na Estadio do Dragao však v pozícii hosťujúceho kouča nezvíťazil ani do tretice (v sezóne 2004/2005 prehra 1:2, v sezóne 2006/2007 remíza 1:1, pozn.).

Hráči s najvyšším počtom štartov v Lige majstrov (stav k 29. septembru 2015):

1. Iker Casillas (Šp.) 152 (Real Madrid, FC Porto)

2. Xavi Hernández (Šp.) 151 (FC Barcelona)

3. Ryan Giggs (Wales) 145 (Manchester United)

4. Raúl (Šp.) 142 (Real Madrid, Schalke 04 Gelsenkirchen)

5. Paolo Maldini (Tal.) 135 (AC Miláno)

Domáci kouč Julen Lopetegui po stretnutí pochválil hráčov za ich disciplinovanosť a psychickú odolnosť. „Chceli sme vyhrať a myslím si, že na ihrisku to bolo vidieť. Zdolali sme neuveriteľne silné mužstvo. Ukázali sme silnú mentalitu a prístup. Víťazstvo a tri body sú pre nás spravodlivá odmena. Útočili sme viac ako súper, mali sme veľa streleckých pokusov. Mali sme šance aj na tretí gól, ale to je futbal – lopta si niekedy cestu do bránky nenájde. Musím však uznať, že aj Chelsea hrala dobre. Fanúšikovia na štadióne nevynechajú žiadny zápas a vždy stoja za nami,“ cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) slová 49-ročného španielskeho kouča, ktorý zložil poklonu svojmu dávnemu predchodcovi na lavičke Porta.

„Portugalsko by malo byť hrdé na Mourinha, jedného z najlepších trénerov v dejinách futbalu. To isté platí o Cristianovi Ronaldovi,“ doplnil účastník MS 1994 v USA.

Video: Chelsea prehrala na Estadio do Dragao 1:2

Tréner Chelsea zložil „drakom“ poklonu

Mourinha po stretnutí mrzeli chyby hráčov Chelsea pri inkasovaných góloch.

„Podali sme dobrý výkon s dvoma smiešnymi chybami. Takéto druhy chýb niekedy nie sú vôbec potrestané, ale nám sa to stalo hneď dvakrát. Mali sme hru pod kontrolou, trénovali sme aj bránenie pri rohových kopoch a v čase, keď som plánoval striedanie, ktoré malo priniesť zmenu smerom k dosiahnutiu víťazstva, inkasovali sme druhý gól. Nemyslím si, že moji hráči si zaslúžia kritiku, tím hral dobre,“ povedal niekdajší kouč Interu Miláno či Realu Madrid, ktorý zložil poklonu portskému mužstvu.

„Je to ťažký súper a náročné miesto pre hosťujúce mužstvá v Lige majstrov. Dav ľudí napumpuje do duelu ešte viac emócií. Hrať proti klubom, kde som pôsobil, je vždy trochu iné. Viac by ste si mali strážiť emócie, napríklad ja som nemal oslavovať náš gól,“ skonštatoval podľa webu UEFA Mourinho.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Iker CasillasJosé MourinhoJulen LopeteguiRyan GiggsXavi Hernández
Firmy a inštitúcie FC ChelseaFC Porto