Video: Atlético neuspelo v šlágri, Ronaldo má už 501 gólov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ronaldo
Hviezda Realu Madrid Cristiano Ronaldo sa dočkal jubilejného 500. gólu. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 30. septembra (WebNoviny.sk) – Stredajšie zápasy 2. kola skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 priniesli jeden významný míľnik. Hviezda Realu Madrid Cristiano Ronaldo sa dočkal jubilejného 500. gólu svojej profesionálnej hráčskej kariéry. Portugalský útočník dosiahol túto métu v stredajšom stretnutí 2. kola skupinovej fázy Ligy majstrov 2015/2016, keď sa presadil na ihrisku švédskeho tímu Malmö FF.

Ronaldo poslal v 29. minúte svoj tím do vedenia 1:0. Napokon pridal v záverečnej minúte aj gólovú poistku. Tridsaťročný rodák z Madeiry má na konte 5 presných zásahov v drese Sportingu Lisabon, 118-krát skóroval za Manchester United, 323 gólov dal za Real Madrid a 55-krát sa presadil za portugalskú reprezentáciu, čo predstavuje súčet 501 gólov. V rámci A-skupiny si aj Paríž St. Germain odniesol tri body z pôdy súpera, keď vyhral nad Šachtarom Doneck 3:0.

Manchester United otočil zápas

Uspeli aj oba manchesterské kluby v súbojoch s nemeckými mužstvami. Hráči United otočili vývoj domáceho duelu B-skupiny s VfL Wolfsburg na 2:1 a futbalisti City si z Mönchengladbachu odniesli triumf 2:1 nad Borussiou, keď tiež prehrávali 0:1, pričom o ich víťazstve rozhodol v poslednej minúte z pokutového kopu Sergio Agüero.

Napriek tomu sú v tabuľke „déčka“ zatiaľ až tretí. Lídrom je Juventus Turín, ktorý si plný bodový zisk proti FC Sevilla zaistil dvoma gólmi (2:0). Taliansky futbalový majster Juventus Turín síce v tamojšej najvyššej súťaži Serie A zatiaľ nedosahuje očakávané výsledky, Ligou majstrov však kráča bez zaváhania.

Spokojný kouč Turínčanov po stretnutí priznal, že jeho tím pomaličky naberá na sile. „Hrali sme dobre defenzívne aj technicky. Naše mužstvo stále rastie, musíme pochopiť, ako zvládať kľúčové okamihy zápasov. Prvých 25 minút v prvom polčase sme hrali s veľkým nasadením, ale neskórovali sme. Po zmene strán sme sa zamerali na držanie lopty, snažili sme sa hrať chytro. Pre mužstvo to bolo dobré zistenie, ako má hrať na najvyššej úrovni,“ cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) slová Allegriho, ktorý doprial debut v drese „starej dámy“ letnej posile z Realu Madrid Samimu Khedirovi.

Juventus Turín
Foto: SITA/AP

Iný hráč s madridskou minulosťou Álvaro Morata je momentálne v Lige majstrov na nezastavenie. Proti Seville otvoril skóre presnou hlavičkou v 41. minúte, pričom zaznamenal gól v piatom zápase európskeho pohára číslo jeden za sebou. Konečné skóre spečatil v 87. minúte po dlhom nájazde od polovice ihriska striedajúci Simone Zaza.

„Som šťastný, že som strelil gól, ale najdôležitejšie je naše víťazstvo. Nehrám s Paulom Dybalom dlho, ale máme vynikajúci vzťah a aj naše rodiny a spoloční priatelia trávia spolu veľa času. Dnes sme ukázali niekoľko dobrých akcií, musíme pokračovať v tom, čo robíme dobre, a hľadať medzery v súperovej hre,“ povedal podľa tribalfootball.com 22-ročný španielsky reprezentant Morata, ktorý skóroval v oboch semifinálových dueloch minulého ročníka proti Realu Madrid, v berlínskom finále proti FC Barcelona aj v prvom dueli skupinovej fázy 2015/2016 na pôde Manchestru City.

Tréner víťaza ostatného ročníka Európskej ligy zo Sevilly Unai Emery priznal, že Juventus zvíťazil zaslúžene. „Je to spravodlivý výsledok. Nebránili sme príliš dobre a aj v ofenzíve vieme zahrať lepšie. Zlepšíme sa však iba vďaka tvrdej práci. Verím, že to dokážeme. Musíme sa pozerať dopredu. Stále sú pred nami štyri zápasy, sme optimisti. Juventus bol v obrane extrémne silný, nevedeli sme preraziť jeho val. Taliani sú v bránení majstri, vedeli sme, že to bude pre nás náročné,“ skonštatoval po zápase kormidelník Andalúzanov.

Atlético vyšlo naprázdno, historický bod pre kazažský tím

V B-skupine videli diváci duel dvoch rozdielnych polčasov v Moskve, kde CSKA si v prvom polčase troma presnými zásahmi do siete PSV Eindhoven utvoril rozhodujúci náskok a o víťazstvo neobrali domácich ani dva inkasované góly po zmene strán (3:2). V šlágri C-skupiny Atlético Madrid vyšlo pred svojimi fanúšikmi naprázdno proti lisabonskej Benfice (1:2).

V ďalšom zápase „céčka“ sa zrodil historický prvý bod pre futbalistov kazašského tímu v Lige majstrov s dramatickým a zároveň chaotický záverom medzi FK Astana a Galatasaray Istanbul. Zo štyroch gólov, ktoré zabezpečili remízu 2:2, tri boli vlastné.

Favorizovaných hostí dostal do vedenia po polhodine hry stredopoliar Bilal Kisa utešenou strelou z približne 30 metrov. Tento 32-ročný Turek debutoval v Lige majstrov a krajší darček si nemohol dať. Hráči Galatasaray dlho viedli, ale záverečných 14 minút prinieslo málo vídané tri vlastné góly. Najprv sa centrovaná lopta v šestnástke hostí nešťastne odrazila od stopéra Hakana Baltu do bránky a v 77. minúte bolo 1:1.

O deväť minút neskôr sa Turci druhýkrát ujali vedenia, ani poriadne nevedeli ako. Strelu alebo skôr center striedajúceho Sinana Gümüsa z uhla, ktorý ani nesmeroval na bránku, zasiahol domáci brankár Nenad Erič rukami tak nešťastne, že si loptu spätným falšom zrazil za svoj chrbát do siete – 1:2. To však nebol koniec. Podobne veľký kiks vyprodukoval len o dve minúty neskôr francúzsky obranca Galatasarayu Lionel Carole, ktorý v snahe odkopnúť loptu po ďalekonosnej, ale presnej hlavičke Kolumbijčana Rogera Caňasa, tvrdo namieril do vlastnej siete. Stav 2:2 sa už potom nezmenil a Astana vybojovala prvý bod v Lige majstrov.

„Odohrali sme zápas s historickým zápisom pre Astanu aj celú krajinu. Snažil som sa upokojovať hráčov, aby predvádzali hru, ktorá ich zdobí v najvyššej kazašskej súťaži – teda útočnú a kombinačnú. Nie vždy to vychádzalo. Máme dobrých hráčov, ale na víťazstvá v tejto súťaži musíme pracovať ešte tvrdšie ako doteraz,“ uviedol bulharský tréner FK Astana Stanimir Stoilov pre server UEFA.

Tréner hostí Hamza Hamzaoglu po zápase povedal: „Môj kompliment patrí domácemu tímu za bojovného ducha. Mali sme plán, ako hrať v druhom polčase, aby sme udržali naše vedenie, ale aj domáci mali svoj a dopadlo to zmierlivo. Samozrejme, v princípe sme stratili dva body, keďže sme v zápase dvakrát viedli. Atmosféra a fanúšikovská podpora boli fantastické.“

A-skupina:

Šachtar Doneck (Ukr.) – Paríž St. Germain (Fr.) 0:3 (0:2)

Góly: 7. Aurier, 23. David Luiz, 90. Ibrahimovič, ŽK: 65. Ibrahimovič, 86. David Luiz, 89. Thiago Silva (všetci Paríž St. Germain), rozhodoval: Deniz Aytekin (Nem.)

Zostavy:

Šachtar: Pjatov – Srna, Kučer, Rakickij, Ševčuk – Fred, Malyšev – Marlos (71. Kovalenko), A. Teixeira, Taison (71. Bernard) – Gladkij (85. Dentinho)

PSG: Trapp – Aurier, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell – Verratti, Thiago Motta, Matuidi – Di María (82. J. Pastore), Ibrahimovič (90.+ Lavezzi), Cavani (80. Lucas Moura)

Malmö FF (Švéd.) – Real Madrid (Šp.) 0:2 (0:1)

Góly: 29. a 90. C. Ronaldo, ŽK: 21. Rosenberg, 36. Berget, 36. Yotún – 11. Kovačič, 37. Casemiro, 75. Isco, ČK: 78. Yotún (Malmö) po 2. ŽK, rozhodoval: Cüneyt Cakir (Tur.)

Zostavy:

Malmö: Wiland – Tinnerholm, Árnason, Bengtsson, Yotún – Lewicki, Adu – Rodič (67. Eikrem), Berget – Rosenberg, Durdič (81. F. Carvalho)

Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Nacho, Á. Arbeloa – Casemiro, T. Kroos, Isco (84. Čeryšev) – Kovačič (73. L. Vázquez), Benzema (67. Modrič), C. Ronaldo

Tabuľka A-skupiny:

1. Real Madrid 2 2 0 0 6:0 6

2. Paríž St. Germain 2 2 0 0 5:0 6

3. Malmö FF 2 0 0 2 0:4 0

4. Šachtar Doneck 2 0 0 2 0:7 0

B-skupina:
CSKA Moskva (Rus.) – PSV Eindhoven (Hol.) 3:2 (3:0)

Góly: 21. a 36. Doumbia (druhý z pok. kopu), 7. A. Musa – 60. a 68. Lestienne, ŽK: 86. Sčennikov – 16. Locadia, 35. Zoet, 44. Arias, ČK: 80. Arias (Eindhoven) po 2. ŽK, rozhodoval: Ruddy Buquet (Fr.)

Zostavy:

CSKA: Akinfejev – M. Fernandes, V. Berezuckij, Ignaševič, Sčennikov – Z. Tošič (67. Milanov), Natcho (67. Jeremenko), Wernbloom, A. Musa – Dzagojev – Doumbia (90.+ Pančenko)

Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, H. Moreno, Brenet (77. S. Poulsen) – Pröpper, Hendrix, Maher (89. Vloet) – L. Narsingh, Locadia, Lestienne (77. G. Pereiro)

Manchester United (Angl.) – VfL Wolfsburg (Nem.) 2:1 (1:1)

Góly: 34. Mata (z pok. kopu), 53. Smalling – 4. D. Caligiuri, ŽK: 39. Schneiderlin, 41. Schweinsteiger, 61. Depay, 79. A. Young – 33. D. Caligiuri, rozhodoval: Viktor Kassai (Maď.)

Zostavy:

Manchester: De Gea – L. Valencia (46. A. Young), Smalling, Daley Blind, Darmian – Schneiderlin, Schweinsteiger (72. P. Jones) – Mata, W. Rooney, Depay (62. Andreas Pereira) – Martial

Wolfsburg: Benaglio – Träsch (77. Jung), Naldo, Dante, Ricardo Rodriguez – Guilavougi, M. Arnold (70. Schürrle) – D. Caligiuri, M. Kruse, Draxler – Dost (70. N. Bendtner)

Tabuľka B-skupiny:

1. PSV Eindhoven 2 1 0 1 4:4 3

2. Manchester United 2 1 0 1 3:3 3

3. CSKA Moskva 2 1 0 1 3:3 3

4. Wolfsburg 2 1 0 1 2:2 3

C-skupina:
Atlético Madrid (Šp.) – Benfica Lisabon (Portug.) 1:2 (1:1)

Góly: 23. Correa – 36. Gaitán, 51. Guedes, ŽK: 40. Jackson Martínez, 55. O. Torres – 25. Eliseu, 28. Luisao, 40. Samaris, 82. Jardel, rozhodoval: Gianluca Rocchi (Tal.)

Zostavy:

Atlético: Oblak – Juanfran, J. Giménez, Godín, Filipe Luís – Gabi, Tiago – O. Torres (63. Saúl Nigúez), Correa (77. F. Torres) – A. Griezmann (71. Vietto) – Jackson Martínez

Benfica: J. César – Semedo, Luisao, Jardel, Eliseu – Guedes, A. Almeida, Samaris (73. Fejsa), Gaitán – Jonas (80. Pizzi), R. Jimenéz (72. Mitroglou)

FK Astana (Kaz.) – Galatasaray Istanbul (Tur.) 2:2 (0:1)

Góly: 77. Hakan Balta (vlastný), 89. Caňas – 31. Bilal Kisa, 86. Erič (vlastný), ŽK: 90. Sinan Gümüs (Galatasaray), rozhodoval: Martin Strömbergsson (Švéd.)

Zostavy:

Astana: Erič – B. Ilič, Aničič, Postnikov, Šomko – Džolčijev (78. Nuserbajev), Maksimovič, Caňas, Kéthévoama (82. Mužikov) – Žukov (89. Sčetkin) – Kabananga

Galatasaray: Muslera – Denayer, Semih Kaya, Hakan Balta, Carole – Selcuk Inan, Bilal Kisa (81. Sinan Gümüs) – Podolski (68. José Rodríguez), Sneijder, Yasin Öztekin (90.+ Sabri Sarioglu) – Umut Bulut

Tabuľka C-skupiny:

1. Benfica Lisabon 2 2 0 0 4:1 6

2. Atlético Madrid 2 1 0 1 3:2 3

3. Galatasaray 2 0 1 1 2:4 1

. FK Astana 2 0 1 1 2:4 1

D-skupina:
Borussia Mönchengladbach (Nem.) – Manchester City (Angl.) 1:2 (0:0)

Góly: 54. Stindl – 65. Otamendi, 90. S. Agüero (z pok. kopu), ŽK: 37. Stindl, 67. Korb, 87. Á. Domínguez – 21. Otamendi, rozhodoval: Clément Turpin (Fr.)

Zostavy:

Mönchengladbach: Sommer – Korb (78. I. Traoré), A. Christensen, Á. Domínguez, Wendt – Dahoud (84. Nordtveit), G. Xhaka – Herrmann (72. Hahn), F. Johnson – Raffael, Stindl

Manchester City: Hart – Sagna, M. Demichelis, Otamendi, Kolarov – Y. Touré (46. Fernando), Fernandinho – K. De Bruyne, David Silva (65. J. Navas), Sterling (90.+ Zabaleta) – S. Agüero

Juventus Turín (Tal.) – FC Sevilla (Šp.) 2:0 (1:0)

Góly: 41. Morata, 87. Zaza, ŽK: 78. Coke (FC Sevilla), rozhodoval: Jonas Eriksson (Švéd.)

Zostavy:

Juventus: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini, Evra – S. Khedira (76. Alex Sandro), Hernanes, P. Pogba – Cuadrado, Dybala (88. Rugani), Morata (80. Zaza)

Sevilla: S. Rico – Coke, Andreolli, Kolodziejczak, Trémoulinas – N’Zonzi (66. Iborra), Krychowiak – Konopľanka, Krohn-Dehli – Gameiro (65. Immobile), J. A. Reyes (79. Juan Munoz)

Tabuľka D-skupiny:

1. Juventus Turín 2 2 0 0 4:1 6

2. FC Sevilla 2 1 0 1 3:2 3

3. Manchester City 2 1 0 1 3:3 3

4. Mönchengladbach 2 0 0 2 1:5 0

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Álvaro MorataCristiano RonaldoDavid LuizDavid SilvaSergio AgüeroThiago SilvaUnai Emery