V Mníchove bude horúco, Bayern hrá šláger proti Dortmundu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bayern a Dortmund
Bayern v doterajších siedmich ligových kolách vždy bodoval naplno, Borussia má na konte päť víťazstiev. Foto: SITA/AP

MNÍCHOV 2. októbra (WebNoviny.sk) – Súboj dvoch dosiaľ nezdolaných tímov, prvého s druhým, ponúkne najočakávanejší duel jesennej časti najvyššej nemeckej futbalovej súťaže. V šlágri 8. kola I. bundesligy Bayern Mníchov v nedeľu 4. októbra od 17.30 h privíta svojho arcirivala Borussiu Dortmund.

Futbalové Nemecko upiera zrak na nedeľu

„Bude poriadne horúco. Mám pocit, že celé futbalové Nemecko upiera zrak na nedeľu. Určite na nás čaká veľmi zaujímavý zápas,“ vyhlásil ofenzívny záložník bavorského mužstva Thomas Müller. Bayern v doterajších siedmich ligových kolách vždy bodoval naplno, Borussia má na konte päť víťazstiev, dve remízy a štvorbodové manko na najväčšieho protivníka v boji o titul.

Mníchovský postrach súperových obrán Robert Lewandowski napol sieť desaťkrát za týždeň: po päťgólovom predstavení proti Wolfsburgu v rozpätí deviatich minút a dvoch zásahoch do siete Mainzu nasledoval v utorok hetrik v Lige majstrov proti chorvátskemu Dinamu Záhreb.

Dortmund nepoľuje na Bayern

„Človek si nesmie myslieť, že už dosiahol dosť. Vždy chcem viac,“ odkázal súperovej obrane poľský kanonier, ktorý v Dortmunde roky úspešne pôsobil. „Budeme čeliť veľmi nebezpečnému mužstvu. Hráme doma a chceme zvíťaziť. Borussia dobre odštartovala sezónu, musíme predviesť dobrý výkon, čo však je v našich silách,“ citoval server Sport1.de 27-ročného Roberta Lewandowského.

Obhajca trofeje Bayern v prípade plného zásahu odskočí nedeľňajšiemu súperovi v tabuľke už na sedem bodov a zveľadí svoju stopercentnú bilanciu v domácej súťaži. „Nepoľujeme na Bayern. V uplynulej sezóne sme obsadili siedme miesto a chceme byť vyzývateľmi pre tímy, ktoré skončili v tabuľke nad nami. Túžime po návrate do Ligy majstrov, taký bol predsezónny cieľ a nič sa na ňom nemení. Prirodzene, máme v nedeľu šancu bodovo sa priblížiť Bayernu,“ doplnil šéf dortmundského klubu Hans-Joachim Watzke.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Robert LewandowskiThomas Müller
Firmy a inštitúcie Borussia DortmundFC Bayern Mníchov