Ronaldo dostal špeciálnu trofej, Real zažil deň plný emócií

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ronaldo
Ronaldo je historicky najlepší strelec Realu Madrid. Foto: SITA/AP

MADRID 2. októbra (WebNoviny.sk) – Na Štadióne Santiaga Bernabéua, domovskom stánku futbalistov Realu Madrid, sa v piatok oslavovalo. Španielsky veľkoklub si špeciálnou ceremóniou pripomenul svojho historicky najlepšieho kanoniera Cristiana Ronalda.

Tridsaťročný Portugalčan v stredajšom súboji Ligy majstrov na trávniku švédskeho Malmö FF strelil 323. a 324. gól v drese madridského „bieleho baletu“ a dostal sa na čelo historického rebríčka kanonierov v tomto klube pred legendu Raúla Gonzáleza. Zástupcovia klubu pri tejto príležitosti odovzdali Ronaldovi trofej vyrobenú špeciálne pre túto príležitosť. Medzi prítomnými boli okrem Ronaldových spoluhráčov aj jeho rodinní príslušníci.

Je to deň plný emócií pre celý Real Madrid. Jeden z nás práve dosiahol niečo, čo sa zdalo byť nedosiahnuteľné. Podarilo sa to iba vďaka jeho talentu, tvrdej práci a obrovskej ctižiadostivosti,“ uviedol klubový prezident Florentino Pérez.

Súčasťou slávnostnej ceremónie bolo sledovanie videa s najkrajšími momentmi z pôsobenia Ronalda v Reale Madrid, s veľkým množstvom jeho dôležitých gólov vrátane tých do siete veľkého rivala FC Barcelona. „Nečakal som, že ma takýmto spôsobom ocenia. Je to pre mňa česť. Keď som si prvýkrát v živote obliekol na seba dres Realu Madrid, ani vo sne by mi nenapadlo, že jedného dňa budem v tomto klube jeho historicky najlepším strelcom. Veď predo mnou tu boli Raúl či Alfredo di Stéfano. Som šťastný,“ povedal v ďakovnej reči Ronaldo.

Portugalský kanonier potreboval na dosiahnutie 324 gólov iba 308 zápasov v drese Realu Madrid. Pre porovnanie: jeho predchodca Raúl sa na 323 gólov musel predstaviť na ihrisku v súťažnom zápase 741-krát v rozpätí rokov 1994 – 2010. „Najviac sa chcem poďakovať mojim spoluhráčom, lebo bez ich podpory by bol tento môj výkon nemožný,“ dodal Ronaldo, ktorý v tomto týždni prekonal aj hranicu 500 strelených gólov v kariére.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alfredo Di StefanoCristiano RonaldoFlorentino Pérez
Firmy a inštitúcie Real Madrid