Gyömbér proti Bielorusom nemôže hrať, verí vo víťazstvo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Gyomber
AS Rím predstavil svoju novú posilu Norberta Gyömbéra. Foto: facebook.com/officialasroma

SENEC 6. októbra (WebNoviny.sk) – Slovenský futbalový reprezentant pôsobiaci v talianskom prvoligovom klube AS Rím Norbert Gyömbér je nespokojný so skutočnosťou, že pre tri žlté karty a jednozápasový dištanc nemôže nastúpiť v piatkovom stretnutí v Žiline proti Bielorusku v C-skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska.

Ako je známe, zverenci trénera Jána Kozáka si víťazstvom na štadióne pod Dubňom môžu s definitívnou platnosťou zabezpečiť historickú účasť na kontinentálnom šampionáte.

„Mrzí ma to najmä z toho pohľadu, že nebudem môcť pomôcť chalanom v ťažkom zápase proti Bielorusom. Verím, že aj bezo mňa ho zvládnu a získame potrebné tri body,“ skonštatoval na pondelňajšom zraze v Senci pred zástupcami médií defenzívny univerzál Gyömbér.

Posledný zápas by nechceli riešiť

Ten figuruje v 24-člennej nominácii A-mužstva SR na októbrový záver tejto eliminácie a bude k dispozícii pri derniére v Luxembursku (hrá sa v pondelok 12. 10. v Luxemburgu), kde si môže pripísať jubilejný desiaty štart v najcennejšom drese.

Dvadsaťtriročný rodák z Revúcej (nar. 3. júla 1992) si uvedomuje, že on i jeho spoluhráči sú už viac ako jednou nohou na záverečnom turnaji majstrovstiev Európy.

„Pre nás futbalistov, ale aj pre celé Slovensko sa blíži veľké finále. Každý chce urobiť maximum, aby sme postúpili do Francúzska. Dúfam, že sa v piatok rozhodne o našej účasti na ME, vyhráme a kvalifikujeme sa priamo na budúcoročný šampionát,“ poznamenal Gyömbér a upozornil: „Je to ľahší prípad, keď zvíťazíme nad Bieloruskom. Nebudeme musieť v hlavách riešiť posledný zápas, čo keby to v Luxembursku náhodou nevyšlo.“

Premiéru za AS Rím si užil

Kmeňového hráča klubu Catania Calcio potešilo, že v nedeľňajšom dueli 7. kola najvyššej talianskej súťaže Serie A zažil súťažný debut za AS Rím. Vo „večnom meste“ je od konca augusta na hosťovaní do 30. júna 2016, potom si tím z talianskej metropoly bude môcť uplatniť na slovenského futbalistu opciu na trvalý prestup na tri roky.

Gyömbér prišiel na trávnik v Palerme v 83. minúte za stavu 3:1 pre hostí, Rimania napokon triumfovali 4:2. „Samozrejme, že vo mne prevládajú super pocity. Hoci som hral iba desať minút, zápas som si užil. Hlavné je, že mužstvo vyhralo 4:2. Dúfam, že to takto bude aj ďalej pokračovať a dostanem opäť príležitosť na trávniku,“ dodal Norbert Gyömbér.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Norbert Gyömbér
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia