Peter Grajciar prispel Tbilisi gólom k zisku titulu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Peter Grajciar (vľavo) Foto: SITA/AP

TBILISI 6. mája (WEBNOVINY) – Slovenský futbalový krídelník Peter Grajciar získal so svojím klubovým zamestnávateľom Dinamom Tbilisi gruzínsky ligový titul.

Dinamo má dve kolá pred koncom nadstavbovej časti dlhodobej gruzínskej súťaže na čele poradia nepreklenuteľný sedembodový náskok. Tbilisania zvíťazili v sobotňajšom zápase Umgalesi Ligy nad tradičným rivalom Torpedom Kutaisi presvedčivo 4:0, pričom záverečný gól stretnutia strelil 29-ročný zvolenský rodák Grajciar.

Veľmi nás teší, že sa nám podarilo zvíťaziť. Poznali sme výsledok nášho jediného zostávajúceho súpera v boji o majstra, ktorý vyhral, takže sme dreli hneď od úvodu. Polčas bol 2:0. Bol to asi náš najlepší výkon v jarnej časti sezóny. Som rád, že sa mi podarilo skórovať, a to v závere strelou zo šestnástky,“ povedal Peter Grajciar pre stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti Football Service Agency.

Bývalý hráč Slavie Praha, Sparty Praha či tureckého Konyasporu mal prsty aj v ďalších dvoch presných zásahoch Dinama Tbilisi: bol na začiatku akcií, ktoré sa napokon skončili gólom. Pre Grajciara, ktorý v polovici februára podpísal zmluvu na dva roky s trinásťnásobným ligovým šampiónom, to bol prvý zásah do čierneho v Gruzínsku. Zisk majstrovského titulu ani gólový zápis však nebudú sprevádzať žiadne búrlivé oslavy.

V stredu hráme semifinálovú odvetu v národnom pohári s mužstvom Metalurgi Rustavi. Prvý zápas na ihrisku súpera sme prehrali tesne 1:2, tak by sme to chceli doma otočiť a hrať finále. Bolo by ideálne, ak by sme popri prvenstve v lige oslavovali aj primát v pohári,“ zakončil odhodlane Peter Grajciar.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Peter Grajciar