Nový film o Spider-Manovi bude režírovať Marc Webb

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Webb
Foto: SITA, AP

BRATISLAVA 20. januára (WEBNOVINY) – Režisérom ďalšieho filmu o Spider-Manovi bude Marc Webb, ktorý v minulom roku debutoval snímkou 500 dní so Summer. Oznámili to predstavitelia spoločností Sony Pictures a Marvel Studios.

Webb, ktorý sa predtým venoval nakrúcaniu hudobných videoklipov, tak vystrieda na režisérskej stoličke Sama Raimiho. Ten nakrútil prvé tri filmy, v ktorých stvárnil hlavnú postavu Petra Parkera, ktorého alter egom je Spider-Man, Tobey Maguire. Predstavitelia spoločností Sony Pictures a Marvel Studios však nedávno oznámili, že sa rozhodli pripravovaný film Spider-Man 4 zrušiť a miesto neho chcú nakrútiť snímku, ktorá sa bude sústrediť na postavu Petra Parkera počas jeho štúdia na strednej škole. Film, ktorý bude mať okrem nového režiséra aj nové herecké obsadenie, by sa mal do kín dostať v roku 2012. Autorom scenára bude James Vanderbilt.

Tri filmy o Spider-Manovi, ktoré mali premiéru v rokoch 2002, 2004 a 2007, zaznamenali obrovský komerčný úspech, keď na celom svete zarobili spolu približne 2,5 miliardy dolárov (asi 1,7 miliardy eur).

SITA/AP

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať