VÁLASZTÁSOK: A Most-Híd és a Re-start

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Most Híd, Bugár
Béla Bugár Foto: SITA/Jozef Jakubčo

POZSONY június 8. (WEBNOVINY) – A Most-Híd párt örül annak, hogy a Re-start polgári kezdeményezés az együttműködés pártjában bízik meg. „Nagyon tetszik nekem a véleménynyilvánításnak ez a módja. Kapcsolatot kell teremteni a mindennapi dolgok és a politika között, s ezek a fiatalok így akarnak rámutatni olyan dolgokra, melyeket szeretnének beindítani, de mi a parlamentből ezeket nem látjuk“, mondta Bugár Béla, a párt elnöke. A Re-start polgári kezdeményezés többé-kevésbé anonim, a képviseletében egy bizonyos Tomáš N. nevű aktivista intézi az ügyeket. A kampányt a fiatalok májusban kezdték – narancssárga-fekete szalaggal kötötték át a ledőlt házakat, az uszító plakátokat és az összetört padokat.

„Próbára tesszük Bugár Béla pártját. Kiváncsiak vagyunk, mennyiben nyitott a Most-Híd párt az ilyen szokatlan kezdeményezésekkel szemben. A mi szokatlanul népszerű videóink ugyanazokat a célokat fogalmazták meg, mint a Most-Híd. Ezen kívül mi is a toleranciáért és az extrémizmus ellen harcolunk“, mondta Tomáš N. A Híd magára vállalta a felelősséget, hogy lehetőségeihez mérten beindítja azokanak a javaslatoknak a megvalósítását, amelyeket a lakosságtól kapott. A lakosságot arra buzdítja, hogy bátran „szalagozzák fel“ és küldjék el javaslataikat a restartuj@gmail.com címre, s a Híd hozzálát a javaslatok valóra váltásához.

„Maradt még néhány kilométer narancssárga-fekete szalagunk, ha valaki szeretne bekapcsolódni a kampányunkba, ugyanezen az email címen jelentkezhet. Egy kilométernyi szalagot mindenkinek szivesen elküldünk, szólít együttműködésre Tomáš N. További részletek a www.re-start.sk-n.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať