V osemfinále Ligy majstrov si zahrajú aj slovenskí hokejisti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
HC Košice
Útočník HC Košice Richard Jenčík v súboji s Pontusom Petterstromom z AIK Skelleftea počas úvodného štvrťfinálového zápasu Ligy majstrov, v ktorom 'oceliari' zvíťazili 4:3. Košice, 22. september 2015. Foto: SITA/Viktor Zamborský

BRATISLAVA 7. augusta (WebNoviny.sk) – Už bez slovenského šampióna HC Košice sa uskutočnia zostávajúce súboje hokejovej Ligy majstrov 2015/2016. Konečnou pre „oceliarov“ bolo šestnásťfinále play-off, v ktorom zverenci trénera Petra Oremusa nestačili v súčte dvoch duelov na švédsku Skellefteu, keď po domácom triumfe 4:3 prehrali u súpera 0:3. Tím zo severu Švédska nastúpi v osemfinále proti nemeckému klubu Eisbären Berlín.

Vo vyraďovacej časti zostalo ešte niekoľko Slovákov v kádroch zahraničných klubov. Za Spartu Praha hrajú Michal Čajkovský, Juraj Mikuš, Lukáš Cingeľ, Andrej Kudrna a Martin Réway, za Liberec Ján Lašák, Martin Bakoš s Brankom Radivojevičom a za Litvínov Jaroslav Janus s Františkom Gerhátom. Za švédsky klub HV 71 Jönköping príležitostne nastupuje iba 17-ročný mladík Filip Lešťan, vo švajčiarskom Davose je Ján Brejčák a v tíme obhajcu trofeje Lulea HF figuruje Peter Cehlárik.

Do vyraďovacej časti sa zo šestnástich trojčlenných skupín kvalifikovali ich víťazi i tímy na druhých miestach. Základná časť vyvrcholila 6. kolom v úvode septembra, šestnásťfinále play-off sa konalo na prelome septembra a októbra. Osemfinále je na programe 3. a 10. novembra, štvrťfinále 1. a 8. decembra, semifinále 12. a 19. januára 2016 a finále na ľade lepšieho tímu po základnej časti 9. februára.

Dvojice osemfinále play-off hokejovej Ligy majstrov 2015/2016

– zhora podľa „pavúka“ (hrá sa 3. a 10. novembra)

Espoo Blues (Fín.) – HV 71 (Švéd.)

Sparta Praha (ČR) – Kärpät Oulu (Fín.)

TPS Turku (Fín.) – Storhamar Hamar (Nór.)

Djurgaarden IF (Švéd.) – Lukko Rauma (Fín.)

Bílí Tygři Liberec (ČR) – HC Davos (Švaj.)

Eisbären Berlín (Nem.) – Skelleftea AIK (Švéd.)

HC Litvínov (ČR) – Frölunda Indians (Švéd.)

Lulea Hockey (Švéd.) – Tappara Tampere (Fín.)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján BrejčákJán LašákJaroslav JanusJuraj MikušMartin BakošMartin RéwayMichal ČajkovskýPeter Cehlárik