Video: Hossa pomáhal vyvesiť nápis Víťazi Stanley Cupu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Chicago Blackhawks
Pred prvým zápasom Chicaga v novej sezóne NHL vyvesili pod strechu United Center nápis Víťazi Stanley Cupu. Chicago, 7. október 2015. Foto: SITA/AP

CHICAGO 8. októbra (WebNoviny.sk) – Pred úvodným zápasom novej sezóny NHL v United Center vyvesili nad ľadovú plochu víťazný banner s nápisom Chicago Blackhawks – šampióni Stanley Cupu 2015. Slávnostnú atmosféru však hráči Chicaga nepreniesli do zápasu s New York Rangers. Po prespatej prvej tretine (1:3) napokon podľahli 2:3 a prispeli tak k nulovému zásahu domácich tímov v úvodnom večere novej sezóny.

„V prvej tretine nám akoby nefungoval štartovací spínač do zápasu, rozbiehali sme sa pomaly, s pukom či bez neho. Ako plynul čas, zlepšovali sme sa, ale napokon rozhodli góly, ktoré sme súperovi dovolili streliť v závere prvej dvadsaťminútovky,“ povedal tréner Chicaga Joel Quenneville po zápase pre server NHL.

Slávnostné chvíle pripomenutia si triumfu v Stanleyho pohári v Chicagu zažili už tretíkrát za ostatných šesť rokov. Obrad trval takmer 30 minút, prítomný bol aj komisár NHL Gary Bettman, ktorý si tradične užil piskot na svoju adresu. Banner zavesila na hák štvorica hráčov, v ktorej nechýbal Marián Hossa. Ďalší traja boli Corey Crawford, Brent Seabrook a Patrick Kane. Pútač šampiónov potom vystúpal až pod strechu United Center, kde zaujal miesto medzi rovnako cennými bannermi z rokov 2010 a 2013. Chicago je šesťnásobným víťazom Stanleyho pohár, čiže pod strechou ich domovskej arény sa nachádza už 6 rovnakých spomienkových artefaktov.

Okrem Slováka Mariána Hossu či iných hráčov tento slávnostný moment tretíkrát precítil aj kapitán tímu Jonathan Toews. „Je to neuveriteľné. Už tretie leto sme zažívali všetky tie ceremónie a slávnosti s pohárom ako aj dvakrát predtým a stále sa pristihnem pri tom úžasnom pocite: Fúha, vyhrali sme to zase. Teraz si to zároveň najviac uvedomujem, aké to bolo náročné. Vyhrať Stanley Cup dvakrát je skvelé, ale trikrát, to je čosi výnimočne vzácne. Najmä pre nás, skupinu hráčov, ktorí sme zažili všetky tri víťazstvá,“ cituje Toewsa server ESPN.

Video: Slávnostný úvod v Chicagu pred prvým zápasom NHL v novej sezóne

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Corey CrawfordGary BettmanJoel QuennevilleJonathan toewsMarián HossaPatrick Kane
Firmy a inštitúcie Chicago Blackhawks