Video: Hossa prihral na víťazný gól, Abdelkader s hetrikom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marián Hossa
Radosť hráčov Chicaga Blackhawks po víťaznom góle Patricka Kanea v predĺžení piatkového zápasu NHL na ľade New Yorku Islanders, na ktorý prihral Marián Hossa. New York, 9. október 2015. Foto: SITA/AP

NEW YORK 10. októbra (WebNoviny.sk) – Marián Hossa aj v druhom zápase nového ročníka hokejovej NHL dosiahol asistenciu. Slovenský útočník sa v piatok v presilovej hre podieľal na víťaznom góle Chicaga na ľade New Yorku Islanders, ktorý strelil Patrick Kane. Blackhawks zvíťazili 3:2 po predĺžení.

Hossa odohral takmer dvadsať minút, v bránke domácich pre zranenie chýbal Jaroslav Halák. „Dosiahli sme veľké víťazstvo. S týmto cieľom sme vstupovali do zápasu – vyhrať prvý raz v sezóne. Cítiť sebavedomie. Do tretej tretiny sme vstupovali s náskokom, nepodarilo sa nám ho udržať. Brankár Crawford chytal skvele počas celého zápasu,“ poznamenal dvojgólový krídelník Patrick Kane.

Detroit zvíťazil vo svojom otváracom dueli ročníka nad Torontom 4:0, rovnaké skóre svietilo na tabuli už v 24. min. Tomáš Tatar strávil na ľade 15:29 min, brankára Maple Leafs ohrozil dvoma strelami. Tomáš Jurčo nenastúpil. V drese hostí Martin Marinčin bol na ľade pri dvoch góloch, okrem dvoch mínusiek si v úvode duelu posedel dve minúty na trestnej lavici za držanie.

Justin Abdelkader sa zaskvel druhým trojgólovým zápasom v kariére v NHL. „Samozrejme, že hetrik má pre mňa špeciálnu príchuť, ale celkovo sme odohrali skvelý zápas. Veľa sme im nedovolili. Odštartovali sme správnym spôsobom, hýrili sme energiou,“ povedal 28-ročný americký útočník. Návrat do Detroitu zhorkol trénerovi Mikovi Babcockovi, ktorý viedol Red Wings v uplynulých desiatich sezónach. „V prvej tretine sme dostali dva góly, pri prvom striedaní v druhej časti hry tretí – a to nás potopilo,“ pripomenul Babcock.

Ani druhý domáci zápas v ročníku nevyšiel Los Angeles, ktorí v piatok podľahli Arizone 1:4. Marián Gáborík za 18:44 min dvakrát neúspešne vystrelil na bránku Coyotes. V drese hostí si úspešný debut v lige odkrútil 20-ročný Max Domi, ktorý sa na víťazstve podieľal gólom aj asistenciou. „Bola to veľká zábava. Je skutočne krásne zvíťaziť a odštartovať sezónu tým správnym spôsobom,“ povedal syn bývalého zlého muža NHL Tiea Domiho.

Výsledky piatkových stretnutí zámorskej hokejovej NHL:
Columbus – New York Rangers 2:4 (0:1, 1:0, 1:3)

Góly: 31. Atkinson (Dubinsky), 57. Saad (R. Murray, Johansen) – 20. Zuccarello, 58. Lindberg (J.T. Miller), 58. Hayes (Girardi, Stepan), 59. Zuccarello

New Jersey – Winnipeg 1:3 (0:0, 1:3, 0:0)

Góly: 33. Tlustý (Cammalleri, Stempniak) – 22. Scheifele (Ehlers, M. Perreault), 24. Wheeler (Ladd, T. Myers), 37. Ladd (M. Perreault, Wheeler)

Detroit – Toronto 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Góly: 2. Abdelkader (Franzén, Zetterberg), 9. Abdelkader (Larkin, Kindl), 21. Larkin (Zetterberg, Mike Green), 24. Abdelkader (Zetterberg, Quincey)

Tomáš Tatar (Detroit) 15:29 min, 2 strely, Martin Marinčin (Toronto) 14:20 min, -2 body, 2 tr. min, 1 strela

New York Islanders – Chicago 2:3 po predĺžení (0:1, 1:1, 1:0 – 0:1)

Góly: 26. Tavares (Boychuk, Cizikas), 42. Židlický (Nelson, N. Kuľomin) – 14. Anisimov, 36. P. Kane (Toews, Keith), 62. P. Kane (MARIÁN HOSSA, Keith)

Marián Hossa (Chicago) 19:46 min, 0+1, 2 strely

Los Angeles – Arizona 1:4 (0:2, 1:2, 0:0)

Góly: 60. Toffoli (J. Carter) – 2. Z. Michálek (Rieder), 20. Ekman-Larsson (M. Domi, Hanzal), 25. M. Domi (C. Murphy), 27. Rieder (Duclair, Hanzal)

Marián Gáborík (LA) 18:44 min, 2 strely

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jaroslav HalákMarián GáboríkMarián HossaMartin MarinčinPatrick KaneTomáš JurčoTomáš Tatar