Hossu hokej stále baví, chcel by hrať tak dlho ako Jágr

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Chicago si vynútilo siedmy zápas, Hossa skóroval
Slovenský hokejista v drese Chicago Blackhawks Marián Hossa (81) skóruje proti Anaheimu počas druhej tretiny zápasu zámorskej NHL, Chicago, 27. máj 2015. Foto: SITA/AP

CHICAGO 12. októbra (WebNoviny.sk) – Marián Hossa hneď v úvode novej sezóny hokejovej NHL naznačil, že konštantnosť jeho výkonov s pribúdajúcimi rokmi vôbec netrpí. V troch zápasoch dosiahol dve asistencie, jeho Chicago dvakrát zvíťazilo.

„Napíšte to takto: je vzrušujúce byť súčasťou tohto tímu. Máme v ňom mnoho zabávačov, panuje tu skvelá atmosféra. Možno ak by som pôsobil niekde inde, nebolo by to rovnaké,“ povedal 36-ročný útočník Markovi Lazerusovi z periodika Chicago Sun-Times.

Hossa absolvoval v uplynulej sezóne kompletnú 82-zápasovú porciu v základnej časti, nazbieral solídnych 61 bodov. Na konci ročníka zdvihol nad hlavu tretíkrát Stanleyho pohár. S Blackhawks uzavrel v júli 2009 kontrakt na 12 rokov, ktorý mu vyprší na konci sezóny 2020/2021.

Bude mať 42 rokov a mohol by sa stať druhým Jaromírom Jágrom, ktorý je platným členom zostavy Floridy, hoci má ešte o rok viac. „Je neuveriteľné, že stále dokáže hrať vo vysokom tempe. Nie je veľa takých hráčov ako on. Kým budem zdravý a bude ma to baviť, rád by som hral čo najdlhšie,“ doplnil Hossa, ktorý odohral už 1157 zápasov v tabuľkovej časti NHL a získal v nich 1058 bodov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Marián Hossa