V hokejovej Tipsport lige chce hrať klub z Maďarska

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Košičania obhájili majstrovský titul a vyrovnali sa Slovanu
Pohľad na trofej pre víťaza Tipsport extraligy počas šiesteho finálového zápasu, v ktorom Košičania zvíťazili na ľade Banskej Bystrice 2:1. Banská Bystrica, 11. apríl 2015. Foto: SITA/Ján Viazanička

BRATISLAVA 16. októbra (WebNoviny.sk) – Šéf najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Richard Lintner začiatkom týždňa potvrdil, že do Tipsport ligy má záujem vstúpiť zahraničný klub, podľa piatkového vydania Hospodárskych novín ide o maďarský Miškovec. Ten je ochotný za prípadný vstup údajne aj zaplatiť. „Mám informácie, že chcú vložiť aj nejaké peniaze – hovorí sa o milióne eur. Kto vám dnes ponúkne takú sumu? Miškovec je vraj schopný poskladať mužstvo o 70 percent silnejšie ako niektoré naše tímy,“ citujú HN predsedu predstavenstva Dukly Trenčín Viliama Ružičku.

Ak by predmetnú sumu rovnomerne rozdelili, každý z účastníkov súťaže by dostal po 100-tisíc eur. „Je to dobrá správa, že chce k nám niekto prísť a nie odísť, ako to bolo v minulosti,“ tvrdí riaditeľ klubu z Nitry Miroslav Kováčik. Samotný Lintner názov klubu a miliónovú podporu pre HN nepotvrdil ani nevyvrátil. „Téma je uzavretá v zmysle, že existuje úvaha, že by do Tipsport ligy v budúcnosti vstúpil zahraničný účastník. Existuje dôvod na takúto úvahu,“ uviedol pre HN majster sveta z Göteborgu 2002 Lintner.

Na vstup Miškovca do Tipsport ligy je treba súhlas všetkých účastníkov súťaže a tiež Slovenského zväzu ľadového hokeja. „Bez zväzu to nepôjde. No keď sa na niečom zhodnú tímy, zväz im problémy robiť nebude,“ povedal pre HN bývalý dlhoročný šéf spoločnosti Pro-hokej riadiacej extraligu, Vladimír Paštinský.

Klub z Miškovca založili v roku 1978. Svoje zápasy hráva v aréne s kapacitou takmer 1500 miest, ktorú vybudovali pred desiatimi rokmi. V súčasnosti pôsobí v nadnárodnej MOL lige a najvyššej domácej súťaži. Tím trénuje Kanaďan Bob Dever a v kádri pôsobí okrem maďarských hráčov aj trio kanadských hokejistov, dvaja Američania a jeden Fín.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Richard LintnerVladimír Paštinský