'Svetre' pre Winter Classic sú pohodlné, tvrdí Chára

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zdeno Chára
Zdeno Chára Foto: SITA/AP

BOSTON 25. októbra (WebNoviny.sk) – Trio hokejistov Bostonu v sobotu predstavilo fanúšikom dresy, v ktorých nastúpia na očakávaný Novoročný duel NHL pod holým nebom známy ako séria Winter Classic. Súperom Bruins na Gillette Stadium, ktorý je domovským stánkom tímu NFL New England Patriots, budú hráči Montreal Canadiens.

Na slávnostnej prezentácii dresov v Seaport World Trade Center sa okrem prezidenta klubu Cama Neelyho zúčastnilo aj trio hráčov – fínsky brankár Tukka Rask, český útočník David Krejči a slovenský obranca Zdeno Chára. Tí sa prví obliekli do tejto špeciálnej kolekcie dresov, ktorá sa podobá na tie najstaršie klubové z 20. rokov 20. storočia.

Bruins sa snažili dresom dodať klasický nádych aj niekoľkými detailmi, napríklad golierom pripomínajúcim zimné svetre. Bostonské svetre do zimy sú čiernej farby a majú na rukávoch zlaté pruhy. Nápis Boston Bruins obopína medvedieho maskota a číslo spolu s menom hráčom sú v v bielej farbe, ale v štýle retro.

„Fakt, že sme jedným z tímov tzv. Original Six a zápas odohráme proti ďalšiemu zo zakladajúcich mužstiev súťaže a navyše nášmu veľkému rivalovi, nás prinútilo vrátiť sa do toho dávneho obdobia a inšpirovať sa vtedajšími dresmi z roku 1924, keď sme vstupovali do ligy,“ vyhlásil prezident tímu Bruins Cam Neely.

Kapitán Chára k hokejovej kolekcii do bostonskej zimy poznamenal: „Zrejme chceli, aby to vyzeralo ako tradičný zimný sveter, preto asi pridali golier. Myslím si, že to vyzerá naozaj dobre a pohodlne,“ cituje Cháru server NHL. „Páčia sa mi veľmi. Dizajnéri odviedli dobrú prácu, keď skombinovali originálnu zlatú a čiernu farbu a použili pôvodný erb,“ uviedol spokojný brankár Rask.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe David KrejčíZdeno Chára