Symbol vernosti možno opustí žralokov. Po vyše 1300 dueloch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Patrick Marleau
Patrick Marleau (12) by v prípade odchodu zo San Jose akceptoval trejd do New Yorku Rangers, Anaheimu alebo Los Angeles. Foto: SITA/AP

SAN JOSE 13. novembra (WebNoviny.sk) – Už len tri kanadské body delia hokejistu Patricka Marleaua od magickej tisícky. Všetkých 460 gólov aj 537 asistencií dosiahol v 1344 zápasoch vo farbách San Jose, ale v tejto súvislosti je trochu otázne, či sa mu podarí aj zaokrúhliť ako hráčovi Sharks.

V NHL sú v plnom prúde špekulácie o jeho výmene. „Nebudem zachádzať do podrobností. Dohady o zmene dresu sprevádzajú celú moju kariéru a ja ich skutočne nechcem živiť ani komentovať,“ zmietol zo stola všetky šumy 36-ročný držiteľ klubových rekordov v počte gólov aj bodov.

Server CSNCalifornia.com informoval, že kanadský olympijský víťaz z Vancouveru 2010 aj Soči 2014 by v prípade odchodu akceptoval trejd do New Yorku Rangers, Anaheimu alebo Los Angeles. Iba tieto tri tímy sú podľa zdroja blízkemu NHL na jeho zozname možných iných pôsobísk, hoci Ducks aj Kings sú priami konferenční rivali

Skúsenému útočníkovi teraz plynie druhý z troch rokov kontraktu na 20 miliónov dolárov. V rokoch 2003 – 2009 bol kapitánom „žralokov“, aktuálne je v hierarchii trojkou po Joeoch Pavelskom a Thorntonovi. Marleau to podľa trénera Petra DeBoera však berie plne profesionálne. „Samozrejme, ako človek trochu cítite, že niečo, čo vám v minulosti prislúchalo, je teraz preč. Ale to je za nami. Na tom, čo robím alebo čím sa denno-denne prezentujem na ľade, sa nič nemení,“ tvrdí Marleau a na margo klubu svojho srdca dodáva: „Som tu celý život a je to skvelé miesto na hokej.“ V pätnástich dueloch tejto sezóny nazbieral deväť bodov (4+5), v produktivite tímu je na 5. mieste. Informácie sú z webu nhl.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Patrick Marleau
Firmy a inštitúcie San Jose Sharks