Tomáš Jurčo sa pýta späť do NHL, stal sa hráčom týždňa v AHL

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tomáš Jurčo
Tomáš Jurčo odohral v tejto sezóne štyri zápasy v tíme Detroitu, pripísal si v nich jednu asistenciu. Foto: SITA/AP

SPRINGFIELD 24. novembra (WebNoviny.sk) – Slovenský útočník Grand Rapids Griffins Tomáš Jurčo sa stal hráčom týždňa v zámorskej American hockey league (AHL). Dvadsaťdvaročný krídelník sa po svojom príchode z Detroitu do Grand Rapids ihneď stal ťahúňom tímu, keď v troch zápasoch zaznamenal tri góly a štyri asistencie.

V rámci tejto skvelej produktivity prihral na všetky tri víťazné góly v zápasoch proti Rockfordu (3:2), San Diegu (7:4) aj Chicagu Wolves (2:1). V súboji so San Diegom zaznamenal tretí hetrik v kariére, pričom troma presilovkovými gólmi vyrovnal klubový rekord. Infornoval o tom server AHL.

Jurčo v tejto sezóne predtým odohral štyri zápasy v tíme Detroitu v NHL, pripísal si v nich jednu asistenciu. Nový tréner Red Wings Jeff Blashill nebol spokojný s jeho výkonnosťou, aj preto ho najprv nechal sedieť a neskôr poslal rozohrať sa na farmu do Grand Rapids. Jurčo má za sebou 103 zápasov v NHL s bilanciou 11 gólov a 23 asistencií. V AHL sa v nováčikovskej sezóne 2012/2013 ako hráč Grand Rapids tešil z triumfu v Calder Cupe.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Tomáš Jurčo