Video: V Ottawe padlo 11 gólov, Getzlaf vyrovnal rekord

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Corey Perry
Kanonier Anaheimu Corey Perry v súboji s hráčmi Calgary Mattom Stajanom a Markom Giordanom počas utorňajšieho zápasu NHL, v ktorom 'káčeri' 5:3. Anaheim, 24. november 2015. Foto: SITA/AP

DALLAS 25. novembra (WebNoviny.sk) – Bez slovenských hokejistov sa odohrala dvojzápasová utorková noc v NHL. Jeden z trojice najlepších tímov súťaže Dallas doma prekvapujúco pustil body Ottawe po prehre 4:7. Hostia z kanadského hlavného mesta viedli v 45. min už 5:1, ale domáci kanonieri Jamie Benn a Tyler Seguin v závere aspoň trochu korigovali. Senators vzali Stars päťzápasovú sériu bez prehry a nad týmto tímom zvíťazili vôbec prvýkrát od 30. decembra 2008. Medzitým sa zrodilo sedem víťazstiev Dallasu.

Prvý útok hokejového Anaheimu pozbieral v utorňajšom zápase proti Calgary (5:3) desať kanadských bodov. O rovnú polovicu z nich si konto obohatil center elitnej formácie a prvá hviezda duelu Ryan Getzlaf, ktorý piatimi asistenciami vyrovnal klubový rekord. V tejto sezóne platí, že keď 30-ročný kapitán zaboduje, „káčeri“ neprehrávajú.

„To vystihuje, čo znamená pre tento tím. To dokazuje, prečo bol dvakrát súčasťou kanadského výberu na olympijských hrách a získal dve zlaté medaily. Keď hrá takto, je to sila, s ktorou treba počítať,“ citoval server nhl.com trénera kalifornského mužstva Brucea Boudreaua.

Zahanbiť sa v utorok rozhodne nenechali ani krídla Getzlafovho útoku. Corey Perry aj Rickard Rakell, v poradí druhá a tretia hviezda stretnutia, dali po dva góly; prvý menovaný tomu druhému navyše pripravil jeden presný zásah. Ducks sa po zlom rozbehu, keď z jedenástich zápasov novej sezóny NHL vyťažili iba šesť bodov, dostali z najhoršieho. Majú 20 bodov a už iba dva ich delia od pozície zaručujúcej účasť v play-off.

Utorkové sumáre NHL:
Dallas – Ottawa 4:7 (0:2, 1:2, 3:3)

Góly: 28. Sharp (Eakin, Klingberg), 47. Jamie Benn (Jordie Benn), 49. Seguin (Jamie Benn), 57. Jamie Benn (Sharp) – 8. Ryan, 19. M. Michálek (Pageau, Mark Stone), 33. Mark Stone, 38. Hoffman (Mark Stone, E. Karlsson), 45. Pageau (Lazar), 51. Pageau (Chiasson), 59. Hoffman

Anaheim – Calgary 5:3 (2:2, 0:1, 3:0)

Góly: 13. Perry (Getzlaf, Fowler), 17. Rakell (Vatanen, Getzlaf), 42. Rakell (Perry, Getzlaf), 44. Perry (Getzlaf, Fowler), 60. Kesler (Getzlaf, Vatanen) – 6. Frolík (Russell, Ferland), 11. S. Bennett (Backlund, Russell), 36. Frolík (S. Bennet, Wideman)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Corey PerryJamie BennRyan Getzlaf