Pálffy sa stal generálnym manažérom olympijského výberu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Žigmund Pálffy
Žigmund Pálffy by mohol reštartovať kariéru v Nitre. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 27. novembra (WebNoviny.sk) – Hokejový slovenský olympijský výber pre februárový turnaj okruhu Euro Ice Hockey Challenge v Innsbrucku bude zostavovať Žigmund Pálffy.

Bývalý reprezentačný útočník zaujme pozíciu generálneho manažéra tímu, ktorého trénerom bude Peter Oremus. Podujatie sa uskutoční 11. – 13. februára a zúčastnia sa na ňom tiež domáci Rakúšania, Slovinci a Francúzi. V uplynulej sezóne sa turnaj konal vo Viedni, Slováci sa na ňom predstavili pod vedením trénerskej dvojice Vladimír Országh, Milan Jančuška a skončili na poslednom štvrtom mieste, keď zdolali iba Rakúšanov.

„Pre mňa ako generálneho manažéra výberu bol Peter Oremus na post hlavného trénera tou najlepšou voľbou. Posledné štyri roky pracoval pri reprezentácii a medzinárodný hokej pozná veľmi dobre. Jeho asistentmi budú Ján Kobezda z Trenčína a Pavol Paukovček z Popradu. Nebude to Milan Jančuška, ako bolo prezentované v médiách. Toto trénerské trio má na to, aby ukázalo, že sú kvalitnými koučmi,“ povedal Žigmund Pálffy pre HockeySlovakia.sk.

Majster sveta z roku 2002 Pálffy sa mal v nedeľu zúčastniť na prestížnom stretnutí Svetovej ligy legiend v Jihlave proti domácemu Česku. Napokon však z kondičných, a najmä vážnych rodinných dôvodov vylúčil svoj štart. „Z mojej strany nejde o žiaden bojkot, veď viete, ako mám hokej rád, ale sú veci, ktoré stoja vysoko nad ním. Verím, že to všetci pochopia,“ povedal Pálffy pre piatkové vydanie Športu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Milan JančuškaPeter OremusVladimír OrszághŽigmund Pálffy