Video: Richard Pánik si otvoril gólový účet v Chicagu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Richard Pánik
Richard Pánik sa so spoluhráčom Erikom Gustafssonom (vľavo) teší zo svojho gólu v sieti Montrealu Canadiens počas nedeľňajšieho zápasu NHL, v ktorom Chicago Blackhawks zvíťazilo 5:2. Chicago, 17. január 2016. Foto: SITA/AP

CHICAGO 18. januára (WebNoviny.sk) – Švédsky obranca Erik Gustafsson sa po ľavom krídle predral do útočnej tretiny, cez takmer celú šírku klziska našiel pukom na opačnej strane Richarda Pánika a slovenský hokejista si strelou z prvej otvoril strelecký účet vo farbách Chicaga aj celkovo v tejto sezóne. Brankár Ben Scrivens sa nestihol včas presunúť k ľavej žŕdke a zareagovať lapačkou na „one-timer“ 24-ročného Martinčana. Práve on naštartoval Blackhawks za jedenástym víťazstvom v sérii, keďže Montreal zdolali 5:2.

„Pocity sú skutočne dobré, najmä keď vyhrávame. Snažím sa ísť od zápasu k zápasu a ukazovať jednoduchý hokej, môj hokej,“ uviedol v rozhovore na klubovom webe Pánik, ktorý dosiahol druhý bod vo štvrtom zápase po svojom nedávnom prestupe z Toronta. Verí, že aj strelený gól mu ponechá v rukách miestenku v prvom tíme a nebude musieť putovať na farmu do AHL, kde strávil väčšinu tohto ročníka. „Nečakal som trejd do najlepšieho klubu v NHL. Som však šťastný za túto príležitosť“, dodal ľavý krídelník, ktorý v nedeľu absolvoval 155. zápas v najlepšej lige sveta a dal v nej svoj jubilejný dvadsiaty gól. Na konte má aj 21 asistencií.

Video: Prvý gól Richarda Pánika v drese Chicaga

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Richard Pánik
Firmy a inštitúcie Chicago Blackhawks