V zámorí špekulujú o prestupe Cháru do Dallasu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zdeno Chára
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 4. februára (WebNoviny.sk) – Koniec prestupovej uzávierky v zámorskej hokejovej NHL sa blíži a v najčerstvejších špekuláciách sa objavilo aj „veľké“ slovenské meno. Podľa Allana Muira z magazínu Sports Illustrated by sa so Švédom Louim Erikssonom mohol z Bostonu do Dallasu sťahovať tiež kapitán Bruins Zdeno Chára. Stars sú stále v hre o prvenstvo po základnej časti a patria do širšieho okruhu kandidátov na Stanleyho pohár, ale mužstvu chýbajú skúsenosti toľko potrebné na play-off.

Eriksson je spoľahlivý všestranný útočník, ktorý vie v presilovke operovať pred bránkou a platný je aj v oslabení. Môže hrať v ktorejkoľvek z prvých troch formácií. Chára už nežiari ako kedysi, ale jeho líderské predpoklady a schopnosť zvládať náročnú porciu minút na ľade by boli veľkým prínosom. Dallas má v obrane dvoch nováčikov a jedného druhoročiaka. Toto duo by zaťažilo platový strop klubu vyše jedenástimi miliónmi eur, ale do uzávierky by mu vedeli utvoriť priestor,“ tvrdí spomenutý zdroj. Do Bostonu by v rámci výmeny zrejme putovali mladíci aj s výbermi v drafte.

Tridsaťosemročný najvyšší muž NHL Chára v 48 zápasoch tohto ročníka strelil sedem gólov a pridal dvadsať asistencií, na konte má aj deväť plusových bodov. V Bostone pôsobí od 1. júla 2006. O osem rokov mladší krídelník Eriksson v 50 dueloch dosiahol bilanciu 15+24. Prestupový kolotoč sa zastaví 29. februára.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Zdeno Chára