Tampa zdolala Pittsburgh, Carolina mala skvelý úvod

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Chicago zdolalo Tampu, Hossa získal tretí Stanleyho pohár
Zákrok brankára Tampy Bay Bena Bishopa počas šiesteho finálového zápasu NHL, v ktorom Blackhawks zvíťazili nad 'bleskami' 2:0 a získali Stanleyho pohár. Chicago, 15. jún 2015. Foto: SITA/AP

WINNIPEG 6. februára (WebNoviny.sk) – Bez slovenskej účasti odohrali štyri piatkové duely v hokejovej NHL. Najvyššie víťazstvo dosiahli hráči Tampy Bay, ktorí zdolali hokejistov Pittsburghu 6:3. Na domácom ľade Lightning nenašli premožiteľa už v ôsmom zápase v sérii a zároveň v desiatich z ostatných jedenástich.

Pittsburgh, ktorý stále nie je na postupovej priečke pre play-off, padol po štyroch výhrach v rade. Prvou hviezdou zápasu sa stal útočník Tampy Tyler Johnson, autor gólu a dvoch asistencií. „V ofenzíve nám to v poslednom čase celkom ide. Veríme si. Sme na ceste do play-off a takéto víťazstvá sa nám veľmi zídu,“ uviedol Tyler Johnson, ktorý zaznamenal prvý trojbodový zápas od 9. apríla 2015.

Celý čas sme súpera iba naháňali. Keď sme znížili na 2:3, oni mali presilovku a už to bolo opäť o dva góly,“ skonštatoval kapitán Pittsburghu Sidney Crosby, ktorý strelil 21. gól sezóny. Carolina predviedla vo Winnipegu excelentný vstup do zápasu. Po 10 minútach a 4 sekundách hostia viedli 4:0 a mohla si dovoliť o čosi zvoľniť. Brankár Hurricanes Cam Ward mal v prvej tretine iba 5 zákrokov, ale v ďalších dvoch na neho mierilo až 31 striel. Hráči Jets sa snažili, v 54. min znížili na 3:4, ale piatu prehru z ostatných šiestich zápasov na domácom ľade neodvrátili. „Máme dva body, ale herne ešte nie sme tam, kde sme boli pred prestávkou a Zápasom hviezd,“ skonštatoval tréner Caroliny Bill Peters podľa webu NHL.

Keď v prvej tretine čelíte iba piatim strelám a vediete 4:0, je to test na psychiku brankára. Neskôr som však bol v plnej permanencii a cítil som sa dobre,“ povedal Ward, ktorý nastúpil po 6-zápasovej odmlke spôsobenej otrasom mozgu. Anaheim pokračuje v tom, čo zmeškal v úvode sezóny. Proti Arizone jeho hráči predĺžili sériu víťazstiev na šesť. Víťazný gól pri triumfe 5:2 strelil v tretej minúte tretej tretiny Corey Perry do odkrytej bránky po výbornej prihrávke Rickarda Rakella. Kanonier Perry v ostatných piatich zápasoch zaznamenal 6 bodov, z toho 4 góly. Arizonský nezmar Shane Doan (39) strelil svoj devätnásty gól sezóny a zároveň 122. presilovkový v kariére, ktorým vyrovnal klubový rekord Dala Hawerchuka.

Winnipeg – Carolina 3:5 (0:4, 1:0, 2:1)

Góly: 39. Burmistrov (Thorburn, Copp), 50. Ladd (Byfuglien, Scheifele), 54. Wheeler (Byfuglien, Ehlers) – 2. Di Giuseppe (V. Rask), 4. Nestrašil (J. Staal, Nordström), 5. J. Staal (Skinner), 11. Faulk (Nordström, Riley Nash), 59. Nestrašil (Staal, Slavin)

Calgary – Columbus 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Góly: 8. Hudler (Monahan, Brodie) – 30. W. Karlsson (S. Jones, Calvert), 42. W. Karlsson (Calvert)

Tampa Bay – Pittsburgh 6:3 (2:1, 2:1, 2:1)

Góly: 12. Stralman (T. Johnson, Killorn), 19. Killorn (T. Johnson, Kučerov), 27. Palát (Stamkos), 30. T. Johnson (Kučerov, Hedman), 56. Palát (Stamkos, Namestnikov), 58. Stralman (Callahan) – 5. Hörnqvist (Kunitz, Pouliot), 29. Crosby (Kunitz, Hörnqvist), 41. Cullen (Kessel)

Anaheim – Arizona 5:2 (0:1, 2:1, 3:0)

Góly: 24. H. Lindholm (Rakell, Maroon), 26. Santorelli, 43. Perry (Rakell, Maroon), 44. Cogliano (Bieksa, Kesler), 57. Maroon (Kesler, Vatanen) – 2. Rieder (Doan), 35. Doan (Vermette, Ekman-Larsson)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Cam WardCorey PerrySidney Crosby