Video: Sekerov Edmonton utŕžil debakel, Ovečkinov 30. gól

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
New York Islanders
Útočník 'ostrovanov' Michail Grabovskij v súboji s obrancom Edmontonu Markom Faynem pred brankárom Camom Talbotom počas nedeľňajšieho zápasu NHL, v ktorom 'olejári' prehrali 1:8. New York, 7. február 2016. Foto: SITA/AP

WASHINGTON 7. februára (WebNoviny.sk) – Lídri súťaže, hokejisti Washingtonu, zdolali Philadelphiu 3:2 v nedeľnom stretnutí zámorskej NHL. Od 19. min síce prehrávali 0:1, ale potom ich svojím jubilejným tridsiatym gólom v sezóne nakopol kapitán Alexander Ovečkin.

Ovečkin strelil 30 gólov v každej zo svojich 11 sezón v NHL

Ruský kanonier v 36. min úspešne tečoval nahodený puk Karla Alznera a krátko po ňom sa presadil aj jeho krajan Dmitrij Orlov. Hosťom sa v úvode poslednej tretiny rýchlo podarilo vyrovnať zásluhou Nicka Schultza, v 46. min však strelil víťazný gól domácich obranca Matt Niskanen.

Ovečkin strelil 30 gólov v každej zo svojich 11 sezón v NHL, v tejto štatistike sú lepšie na tom iba legendy Wayne Gretzky (13 sezón s 30 gólmi) a Mike Gartner (15 / 30). „Všetko o Alexovi už zrejme bolo povedané. Je to najlepší strelec svojej hráčskej generácie. Je fantastické, ako strieľa góly. Konzistentnosť výkonov z neho robí veľkého hráča,“ cituje web NHL trénera Washingtonu Barryho Trotza.

„Nedal som pekný gól, ale bol dôležitý. Snažím sa robiť na ľade, čo treba, teda strieľať všelijaké góly,“ skonštatoval Ovečkin.

„Olejári“ nemajú dobré obdobie

Súčasťou málo vídanej deštrukcie Edmontonu na ľade New Yorku Islanders bol aj slovenský obranca Andrej Sekera. Odohral vyše 21 minút a prezentoval sa jednou zblokovanou strelou. Ako jeden z troch hráčov Oilers nemal na svojom konte ani jeden mínusový bod. V domácom drese žiarili autor hetriku Kyle Okposo (3+1), trojbodový kapitán John Tavares (1+2) a brankár Thomas Greiss, ktorý mal 30 zásahov, hoci chytal prvýkrát od 12. januára.

Hráči Edmontonu nemajú dobré obdobie. V priebehu dvoch dní dvakrát prehrali na ľade súpera s celkovým skóre 2:13. „Dostal som dôveru, a tak som naskočil do diania. Vždy to pomôže, keď strelíte zopár rýchlych gólov,“ povedal Greiss pre web NHL. „Som veľmi sklamaný z prístupu hráčov k tomuto zápasu. Po tom, čo nám v Montreale natrhli zadky (prehra 1:5 – pozn.), hráči reagovali veľmi nevhodným spôsobom,“ kritizoval tréner Edmontonu Todd McLellan.

V treťom nedeľňajšom stretnutí Montreal zdolal Carolinu 2:1 po nájazdoch. Rozhodnutie padlo v šiestej sérii z hokejky švajčiarskeho krídelníka Svena Andrighetta. Trápiaci sa hráči Montrealu vyhrali dva zápasy po sebe prvýkrát od 20.- 27. novembra, keď potiahli sériu štyroch víťazstiev.

„Štyri body zo zápasov proti Edmontonu a Caroline majú pre nás obrovský význam. Zaslúžili sme si ich za predvedenú hru, ale pomohli nám aj veľké zákroky Bena Scrivensa,“ uviedol kapitán Canadiens Max Pacioretty, autor gólu Canadiens z II. tretiny.

Výsledky nedeľňajších zápasov NHL:
Washington – Philadelphia 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)

Góly: 36. Ovečkin (Alzner), 38. Orlov (Burakovsky, Kuznecov), 46. Niskanen – 19. Del Zotto (Gostisbehere, Cousins), 41. N. Schultz (Bellemare)

Montreal – Carolina 2:1 po sam. nájazdoch (0:1, 1:0, 0:0 – 0:0, 1:0)

Góly: 29. Pacioretty (Markov, Subban), rozhodujúci sam. nájazd: Andrighetto – 3. Skinner (J. Staal)

New York Islanders – Edmonton 8:1 (3:0, 4:1, 1:0)

Góly: 3. Boychuk (Leddy, Clutterbuck), 10. Tavares (Strome, Hickey), 12. Kuľomin (Nielsen, Okposo), 23. Okposo (Leddy, Tavares), 27. Okposo (Nielsen), 30. Bailey (Lee, Leddy), 37. Clutterbuck (Cizikas), 48. Okposo (Tavares, De Haan) – 27. McDavid

Andrej Sekera (Edmonton) odohral 21:03 min, 1 zblokovaná strela

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alexander OvečkinAndrej SekeraJohn TavaresMax PaciorettyWayne Gretzky