Daciuk, Lundqvist a Marchand zahviezdili v týždni NHL

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pavel Daciuk
Pavel Daciuk sa stal prvou hviezdou týždňa NHL. Foto: SITA/AP

NEW YORK 15. februára (WebNoviny.sk) – Hviezdami uplynulého týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stali center Detroitu Red Wings Pavel Daciuk, brankár New Yorku Rangers Henrik Lundqvist a ľavý krídelník Bostonu Bruins Brad Marchand.

Honor prvej hviezdy patrí 37-ročnému ruskému útočníkovi Daciukovi, ktorý v sledovanom období piatimi gólmi pomohol Red Wings k zisku siedmich z možných ôsmich bodov. Rodák zo Sverdlovska prekonal 900-bodovú hranicu a pripojil sa k legendám klubu ako Gordie Howe, Steve Yzerman, Alex Delvecchio, Niklas Lidström a Sergej Fiodorov.

Tridsaťtriročný švédsky gólman Lundqvist priviedol Rangers k trom víťazstvám v troch dueloch, v priemere inkasoval 0,67 gólu na jedno stretnutie, jeho úspešnosť zákrokov dosiahla 97,6 %. Pripísal si jedno čisté konto, v NHL to bolo pre neho v poradí už päťdesiate ôsme, čím sa dostal na 18. miesto v historickom rebríčku na úroveň Johna Rossa Roacha.

Marchand skóroval vo všetkých štyroch zápasoch v drese Bostonu, Bruins uspeli v dvoch z nich. Dvadsaťsedemročný rodák z kanadského Halifaxu skóroval v ostatných siedmich dueloch po sebe a aspoň jeden gól strelil v dvanástich z ostatných trinástich stretnutí. To sa naposledy podarilo ešte v sezóne 1998/1999 Fínovi Teemovi Selännemu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Gordie HoweHenrik LundqvistPavel DaciukSergej FiodorovSteve Yzerman