Video: Chicago vyhralo, Pánik nahradil Hossu v prvom útoku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Chicago Blackhawks
Útočník Toronta Maple Leafs Peter Holland (24) v súboji s obrancom Chicaga Trevorom van Riemsdykom (57) pred brankárom Scottom Darlingom počas pondelňajšieho zápasu NHL, v ktorom Blackhawks zvíťazili 7:2. Chicago, 15. február 2016. Foto: SITA/AP

NEW YORK / CHICAGO 16. februára (WebNoviny.sk) – Richard Pánik nahradil zraneného Mariána Hossu na pravom krídle prvého útoku hokejistov Chicaga v pondelkovom zápase NHL proti Torontu. Pánik síce proti svojmu bývalému tímu nebodoval, ale obhajcovia Stanleyho pohára si hladko poradili s Maple Leafs 7:2. Pánik odohral v útoku s kapitánom Jonathanom Toewsom a Andrewom Shawom 13 minút a prezentoval sa jednou strelou a plusovým bodom.

Kane je neohrozeným lídrom produktivity NHL

Hlavnou hviezdou zápasu bol Patrick Kane, ktorý si druhýkrát v sezóne proti Torontu pripísal 4 body, tentoraz za 1 gól a 3 asistencie. Kane má na konte už 82 bodov za 34 gólov a 48 asistencií a je neohrozeným lídrom produktivity NHL.

Hráči Chicaga skórovali až štyrikrát z presilových hier, ukončili trojzápasovú sériu bez víťazstva a spolu s hráčmi Dallasu sú na čele Západnej konferencie. „Nechceli sme tento zápas podceniť. Nebol to ľahký duel, ale rozhodla naša efektivita v presilovkách,“ povedal Patrick Kane podľa webu NHL. „Majú v tíme veľa talentu, každý ich útok je nebezpečný. Stačí, že urobíte chybu či zbytočne sa necháte vylúčiť, a už za to pykáte,“ uviedol Pierre-Alexandre Parenteau, dvojbodový útočník z tímu hostí.

V drese Toronta odohral 15:48 min obranca Martin Marinčin, po jeho vylúčení na 4 min za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou v 47. min domáci zvýšili na 6:0. Marián Hossa sa zranil v dolnej časti tela v druhej tretine sobotného duelu proti Anaheimu po zákroku súperovho obrancu Hampusa Lindholma a náraze na mantinel.

Predpokladaná dĺžka jeho absencie podľa webu NHL je minimálne dva týždne. „Nie som nervózny, je to pre mňa veľká šanca. Verím, že sa nám podarí utvoriť si šance a prídu aj góly,“ uviedol Richard Pánik ešte pred zápasom pre portál NHL. „Už v predchádzajúcich zápasoch som postrehol, že môže hrať v prvom útoku. Mohol by aj skórovať,“ veril Pánikovi tréner Chicaga Joel Quenneville.

Jágra občas podpichnú spoluhráči

Hokejisti New Yorku Islanders bez slovenského brankára Jaroslava Haláka v zostave zdolali hráčov Detroitu Red Wings presvedčivo 4:1.

Domáci rozhodli o víťazstve v druhej tretine, ktorú vyhrali jasne 3:0 po zásahoch Brocka Nelsona, Josha Baileyho a Mareka Židlického. V polovici záverečnej časti síce znížil Pavel Daciuk, ale o tri minúty na to definitívne rozhodol o víťazstve „ostrovanov“ Ryan Strome. Slovenskí útočníci v drese hostí Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo sa nezapísali do štatistík.

Aj tretie stretnutie medzi Floridou a Pittsburghom v tejto sezóne sa muselo predlžovať, tentoraz sa prvýkrát, ale až po nájazdoch, tešili hráči Panthers. Rozhodol skúsený Fín Jussi Jokinen premeneným pokusom z piatej série, keď si položili Marca-Andreho Fleuryho a skóroval blafákom z forhendovej strany.

Hráči Floridy až na tretí pokus uspeli v aktuálnej domácej sérii zápasov a nechali zabudnúť na sobotňajší výprask od Nashvillu (0:5). V zápasoch, ktoré museli rozhodnúť nájazdy, majú v tejto sezóne skvelú bilanciu 6:1 vrátane šiestich triumfov v rade. „Vysoko si ceníme tieto dva body, lebo s Pittsburghom sú to stále veľké a tesné hokejové bitky,“ skonštatoval tréner Floridy Gerard Gallant.

V tíme víťazov odkorčuľoval vyše 20 minút aj čerstvo 44-ročný Jaromír Jágr. Skončil s jednou strelou a mínusovým bodom, celkovo v sezóne však má na konte 40 bodov za 17 gólov a 23 asistencií. Najstarší hráč súťaže dostal od médií otázku, či sa necíti skôr na 34 rokov. „Dnes sa cítim na 24. Môžete zažiť veľa narodením vo svojom živote, ale podstatné je, ako sa cítite. Tak isto som na tom bol, aj keď som mal 34,“ odpovedal Jágr.

„Občas ho podpichneme, že je starý, ale nerobíme to často. Nemá to význam,“ uviedol na adresu Jágra 22-ročný útočník Jonathan Huberdeau. Ešte o dva roky mladší obranca Aaron Ekblad uznanlivo dodal: „Je to neuveriteľné. Má viac než dvakrát toľko rokov ako ja a v čase, keď som sa narodil, mal už na konte 200 gólov v NHL. Všetky tie štatistiky a míľniky, ktoré prekonal, sú pre nás veľmi inšpirujúce. Je dôkazom toho, že veľkým hráčom môžete zostať veľmi, veľmi dlho.“

Sumáre NHL – pondelok:
New York Islanders – Detroit 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)

Góly: 29. Nelson (Strome, Boychuk), 35. Bailey (Boychuk, Nelson), 37. Židlický (Clutterbuck, Cizikas), 53. Strome (Tavares, Leddy) – 50. Daciuk (Nyquist)

Jaroslav Halák (New York) nechytal – Tomáš Tatar odohral 12:35 min, 2 strely, 2 trestné minúty, Tomáš Jurčo (obaja Detroit) odohral 6:18 min, mal 1 zblokovanú strelu a 1 mínusový bod

Calgary – Anaheim 4:6 (3:2, 1:3, 0:1)

Góly: 6. Gaudreau (Monahan, Hudler), 12. Hamilton (Monahan), 18. Hudler (Gaudreau, Hamilton), 40. Hudler (Gaudreau, Monahan) – 10. H. Lindholm, 14. Santorelli (Fowler, Bieksa), 23. Perry (Fowler, Getzlaf), 24. Vatanen (Perron, Fowler), 33. Rakell (Perry, Despres), 41. Santorelli (Kesler, Manson)

Florida – Pittsburgh 2:1 po sam. nájazdoch (1:0, 0:0, 0:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 8. Bjugstad (Petrovic, Campbell), rozhodujúci sam. nájazd: J. Jokinen – 57. Kunitz

Chicago – Toronto 7:2 (2:0, 1:0, 4:2)

Góly: 3. Mashinter, 12. A. Shaw (P. Kane, Keith), 22. Seabrook (A. Shaw, P. Kane), 43. Panarin (P. Kane, Keith), 45. P. Kane (Anisimov, Panarin), 49. Teräväinen (Hjalmarsson, Keith), 51. Svedberg (Toews, A. Shaw) – 52. Arcobello (Parenteau, Greening), 56. Parenteau (Boyes)

Richard Pánik (Chicago) odohral 13:00 min, 1 strela, 1 plusový bod – Martin Marinčin (Toronto) odohral 15:48 min, 1 strela, 1 zblokovaná strela, 1 mínusový bod, 4 trestné minúty

Nashville – Dallas 2:3 po predĺžení (1:0, 1:2, 0:0 – 0:1)

Góly: 12. C. Smith (Ekholm, Ellis), 37. Forsberg (C. Smith) – 26. Eakin (Jamie Benn, Oduya), 27. Hemský (Janmark, Ničuškin), 64. Janmark (Seguin, Klingberg)

Arizona – Montreal 6:2 (2:1, 3:1, 1:0)

Góly: 5. Hanzal (Michael Stone, Duclair), 16. Duclair (Hanzal, Ekman-Larsson), 29. Richardson (Ekman-Larsson, Rieder), 32. Ekman-Larsson (Domi, Hanzal), 36. Connauton (Chipchura, Gaudet), 45. Vermette (Bodker, Z. Michálek) – 10. Weise (De La Rose, T. Mitchell), 31. Gallagher (Beaulieu)

Vancouver – Minnesota 2:5 (1:2, 1:2, 0:1)

Góly: 16. Tanev (H. Sedin, Vey), 31. H. Sedin (D. Sedin, Hutton) – 10. Parise (M. Koivu), 17. Spurgeon (Haula, Suter), 23. Fontaine (Haula), 34. Coyle (Spurgeon, Suter), 57. Niederreiter (Mikael Granlund, Dumba)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jaromír JágrJaroslav HalákJoel QuennevilleMarián HossaMartin MarinčinPatrick KanePavel DaciukRichard PánikTomáš JurčoTomáš Tatar