Video: Halák vychytal 'diablov', stal sa prvou hviezdou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Halák
Foto: SITA/AP

NEW YORK 20. februára (WebNoviny.sk) – Slovenský brankár Jaroslav Halák z tímu New York Islanders zneškodnil všetkých 27 striel hráčov mužstva New Jersey Devils v piatkovom zápase zámorskej hokejovej NHL a výraznou mierou sa pričinil o najtesnejší triumf „ostrovanov“ 1:0. Právom ho vyhlásili za prvú hviezdu duelu. Bratislavský rodák si pripísal len tretie čisté konto v aktuálnej sezóne, v ktorej sa ho snaží z postu tímovej jednotky vytlačiť Nemec Thomas Greiss. Dovedna ide už o Halákov 39. shutout. Slovenský gólman chytal prvýkrát po takmer týždni, predtým striedal po druhej tretine v sobotu 13. februára po šiestich inkasovaných góloch od hokejistov Caroliny. Predchádzajúce čisté konto si pripísal ešte 26. októbra 2015 v zápase proti Calgary.

„Úvod stretnutia bol celkom rušný a necítil som sa ideálne, no postupne som sa do toho dostal. Minulotýždňový zápas v Caroline nebol z mojej strany dobrý, to sa dá povedať o celom tíme. Ale aj to sa v hokeji stáva. Som rád, že sa nám v piatok podarilo zvíťaziť a ja sám som tiež potreboval čisté konto,“ povedal po súboji Halák, pre ktorého to bol 362. duel v kariére v NHL a 31. v tomto ročníku. V úvodnej tretine pomohla Halákovi aj žŕdka, poriadne sa zapotil pri šanciach Kalinina, Palmieriho či Stempniaka. Islanders sa v tabuľke Metropolitnej divízie odpútali od Devils na rozdiel štyroch bodov, pred Pittsburghom majú náskok troch bodov. Halák bol jediným Slovákom, ktorý sa v piatok predstavil v zámorskej NHL.

Shutoutom sa prezentoval aj brankár Buffala Robin Lehner, ktorý pochytal všetkých 38 striel domáceho Columbusu pri triumfe Sabres 4:0. Dva presné zásahy v tomto súboji zaznamenal Jamie McGinn, dve asistencie mala vychádzajúca hviezda Jack Eichel.

Dva góly vrátane víťazného v piatok zaznamenal Jeff Skinner z Caroliny, jeho Hurricanes triumfoval doma nad San Jose 5:2. Carolina tak stále drží krok s mužstvami, ktoré bojujú o miestenky v play-off vo Východnej konferencii.

Hokejisti Montrealu po šnúre troch prehier v piatok opäť bodovali naplno, v domácom prostredí zdolali Philadelphiu 3:2 po samostatných nájazdoch. O úspechu Canadiens rozhodol v piatej sérii „nájazdovej lotérie“ Paul Byron. Za hostí si asistenciu pripísal Shayne Gostisbehere a jeho šnúra s minimálne jedným kanadským bodom trvá už 14 duelov.

Po troch prehrách naplno bodovali aj hráči Calgary, ktorí si doma poradili s Vancouverom 5:2. Tri asistencie si v tomto súboji pripísal T. J. Brodie. Flames sa v tabuľke Pacifickej divízie dotiahli na Canucks na rozdiel jediného bodu aj zásluhou toho, že „kosatky“ prehrali už štvrtý duel za sebou, vo všetkých bolo skóre 5:2 pre ich súperov.

Sumáre:
Carolina – San Jose 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)

Góly: 8. Terry (Hanifin, Riley Nash), 33. Nordström (Jordan Staal, Pesce), 41. Skinner (E. Staal, Versteeg), 56. Skinner (V. Rask, Slavin), 58. J. Staal (Nestrašil) – 15. B. Burns (J. Ward, Nietto), 51. Hertl (Marleau)

New Jersey – New York Islanders 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Gól: 2. Cizikas (Leddy, M. Martin)

Jaroslav Halák (NY Islanders) odchytal celý duel a zneškodnil všetkých 27 striel domácich

Columbus – Buffalo 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)

Góly: 15. McGinn (Eichel, Ristolainen), 19. Legwand, 48. McGinn (Girgensons, Eichel), 50. Reinhart (E. Kane)

Montreal – Philadelphia 3:2 po sam. nájazdoch (1:1, 0:0, 1:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 3. Weise (A. Markov, P. K. Subban), 49. Pacioretty (P. K. Subban, Weise), rozhodujúci sam. nájazd P. Byron – 4. Cousins (Umberger, Medvedev), 44. Raffl (Gostisbehere, Laughton)

Calgary – Vancouver Canucks 5:2 (1:2, 3:0, 1:0)

Góly: 2. Colborne (Backlund, Brodie), 23. Backlund (Colborne, Michael Frolík), 26. Michael Frolík (Brodie, Stajan), 40. Giordano (Brodie, Gaudreau), 44. Jooris (Bouma, Nakládal) – 11. Cracknell (Hansen, D. Sedin), 16. Virtanen

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jaroslav HalákRobin Lehner